KARS Haber Girişi : 22 Ocak 2019 22:15

Kars'ta 2019'un İlk Koordinasyonu Toplandı

Kars'ta 2019'un İlk Koordinasyonu Toplandı
İl Koordinasyon Kurulu’nun 2019 yılının ilk toplantısı Kars Valisi Türker Öksüz’ün Başkanlığında Valilik Gazi Toplantı Salonunda yapıldı.

Kars Olay-Toplantının açılış konuşmasını yapan Kars Valisi  Türker Öksüz, 2019 yılının ilk koordinasyon toplantısında; 2018 yatırım yılının çalışmalarının genel bir değerlendirmesini yapılacağını aynı zamanda 2019 yılı yatırım programının belli olmamasına rağmen bazı öngörü, teklif ve önemli hususların ele alınarak değerlendirileceğini belirtti.
 
Yatırımcı kuruluşlardan genel yatırımlar hakkında kısa ama tanıtıcı bir özet yapmalarını isteyen Vali Öksüz, toplantının amacına uygun olarak kurumlar arasında koordinasyonun sağlanmasının önemine vurgu yaptı.
 
Kars’ın bir tarih ve kültür şehri olduğunu, sahip olduğu turizm değerleri ile de Kars’ın son zamanlarda ülke gündeminde yer aldığına vurgu yapan Kars Valisi Türker Öksüz, yatırımcı kuruluşlardan tarafından ivme kazanan bu turizm potansiyelinin dikkate alınarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Turizm alanında Kars'ta oluşan katma değere paralel olarak herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirten Vali Öksüz, tüm kurumların kamu hizmetlerinin yürütülmesi noktasında ve turizm potansiyeline uygun olarak yatırımların planlaması ile yatırım önerilerinin hayata geçirmeleri konusunda hassasiyet içinde olması gerektiğini söyledi.
 
Kars’ın birçok konuda büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Kars Valisi Türker Öksüz, Kars adına başarılacak ve yapılacak birçok çalışmanın var olduğunu, bunun için de her kesimin rutin çalışmanın dışında yüreğini ortaya koyarak, risk alarak el birliği ile çalışması gerektiğini söyledi.
 
2019 yılı itibari ile ilimizde devam eden 351 projenin devam ettiğin belirten Vali Öksüz konuşmasında; Lojistik Merkez, Kars Barajı, Avrupa Birliği destekli Tarihi Kimliği ile Kars Kent Projesi, Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti, Sarıkamış ve Kağızman Gençlik Merkezleri, Sarıkamış Allah’u Ekber Dağları Milli Parkı Ziyaretçi Merkezi, OSB Hizmet Binası ve alt yapı çalışmaları, Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi ile eğitim ve sağlık konuları hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Toplantı daha sonra yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin çalışma ve projeleri hakkında yaptıkları sunumun ardından sona erdi.
 
İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Kars Valisi Türker Öksüz, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Vali Yardımcısı Serdar Demirhan, Kaymakamlar, ilçe Belediye Başkanları, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının Bölge Müdürleri, İl Müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.