KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 10 Temmuz 2019 22:15

Kars'ın Tarihi Tablada Sergilendi!

Kars'ın Tarihi Tablada Sergilendi!
Kars'ta 48 yaşındaki Ertan Güneş isimli vatandaş kendisine ait olan tarihi Kars obje ve materyallerini ücretsiz sergileyerek vatandaşların görmesini istedi.

Kars Olay- 1912 yılında Rus işgali sırasında kullanılan çanta büyüklüğündeki 500 Ruble’den, üzerinde dört dilde dünyanın en iyi gaz ocağı" yazısı bulunan gaz ocağına, siyah beyaz fotoğraflardan, yıllıklara ve eski paralara kadar birçok materyalin yer aldığı sergi vatandaşların beğenisini topladı.

 

Kars'ta yaşadığını koleksiyoner ve darphane üyesi olduğunu belirten 48 yaşındaki Ertan Güneş; "29 - 30 Haziran'da belediyenin yaptığı festivalde bu sergiyi açtım. Orada bu standa ilgi gördüm, duygulananlar oldu. Festival bittiği zaman yine belediyeden izin alarak bu tarihi bölgede yerli ve yabancı turistlerin ziyaret noktaları arasında olduğu için burada sergilemeye başladım. Önceki Vali döneminde Kars Valiliğine bu durum hakkında dilekçe vererek bir Kültür Evi açmam için bana yardımcı olmalarını istedim. Vali bey bana bu durumun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenebileceğini belirterek, bir dosya şeklinde bakanlığa başvuru yapmamı söyledi. Şubat 2019'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru yaptım halen geri dönüş olmadı." şeklinde konuştu.

 

Güneş sergiye gelen ziyaretçilerin etkilendiğini ve çokça fotoğrafların çekildiğini belirterek kendisine devlet büyüklerinden bu alanda destek olmalarını rica etti

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.