Kars'ın İyilik Hareketi 'Bir Oyuncak da Sen Ver'

Kars Olay-Taner Güneş’in bugünkü ziyareti ise Kağızman İlçesinin Kuruyayla Köyü Çiftlik Mezrası oldu. Öğrencilere yaş pasta ve lokum ikramında da bulunan Güneş, “Dünyayı iyilik kurtaracak” dedi.

Küçük yaşta babasını kaybeden Karslı Taner Güneş, 1.5 yıl önce sosyal medya üzerinden başlattığı 'Bir Oyuncak da Sen Ver' kampanyasıyla çocuklara el uzatmaya devam ediyor. Kars’ın 382 köyünden 170’ine giderek oyuncak dağıtan Güneş, kampanyanın çığ gibi büyümesi üzerine bot ve mont dağıtımına da başladı.

Sabah erken saatte kendi aracına aldığı malzemelerle yola çıkan Güneş, zorlu ve karlı yolları aşarak köylere ulaşıyor. Kağızman’a 23 km uzaklıkta yüksek tepelerdeki Kuruyayla Köyü’nün Çiftçilik Mezrasına da zorlu ve uzun süren yolculuğun ardından ulaşan Taner Güneş yanında götürdüğü malzemeleri okula taşıdı.

Güneş önce öğrencilere yaş pasta ikramında bulundu. Öğrenciler kendileri için hazırlanan yaş pastanın mumlarını üflediler. Güneş, kendi elleriyle kestiği yaş pastayı öğrencilere ikram etti ardından da lokum ikramında bulundu.

Yap-boz, hikaye kitabı, kırtasiye malzemeleri, balon uçak ve zeka küpü de dağıtan Güneş ardından da bot ve mont dağıtımı yaptı.

Öğrenciler, Taner Güneş’i çok sevdiklerini belirterek bol bol teşekkür ettiler ve mutlu olduklarını dile getirdiler.

Öğrencilere seslenen Güneş, “Bizler öğretmenlerimizle bağlantı kurduk. Bize dediler ki öğrencilerimiz söz dinliyorlar, anne ve babalarının da sözlerini dinliyorlar. Verdiğimiz ödevleri zamanında yapıyorlar. Ve boş zamanlarında da bol bol hikaye kitapları okuyorlar. Öğretmeniniz de bizi davet etti ve bizde kırmadık, karlı dağları aştık ve sizlerle buluşmaya geldik.” şeklinde konuştu. 

Güneş, “1.5 yıldır başlattığım bu projede güzel yollar aldık. Takipçilerim ve gönüllülerin gönderdiği ayakkabıları, montları, oyuncakları, kırtasiyeleri köy köy dolaşıp çocuklarımıza dağıtıyoruz. Bugün de Kars’ın Kağızman İlçesinin Kuruyayla Köyünün Çiftlik mezrasına geldik. Karlı dağları aştık da geldik. Çocukların mutluluklarına ortak olduk. Çocuklarımız güldükçe bizler daha çok mutlu oluyoruz, bizler daha çok hırslanıyoruz ve azimleniyoruz. Çocuk gülerse gerçekten dünya güler. Oyuncaksız çocuk kalmasın diyerek başladık yollara çünkü dünyayı aslında iyilik kurtaracak.” dedi.

Öğrencilere nasihatlerde de bulunan Güneş, “Bakın çocuklar güzel bir zaman geçirdik. Sizlere çeşitli hediyeler getirdik. Bizler bunların karşısında sizlerden bir şeyler istiyoruz. Hiçbir şey karşılıksız değildir. Bizim sizden istediklerimiz şunlar; birincisi asla yabancı insanlara yaklaşmayın. Aileniz yokken ailenizden izinsiz komşunuza ve akrabanıza bile gidemezsiniz. İzin alacaksınız. Nasıl ki okulda öğretmeninden izin sınıftan lavaboya gidiyorsan evde de annenden babandan izin alacaksın. Biz bunların karşılığında sizlerden bol bol kitap okumanızı, derslerinizi yapmanızı ve kariyer sahibi olup mesleğinizi elinize almanızı istiyoruz. Bunlar size birer armağan ama aynı zamanda bir borç. Borcunuzu nasıl ödeyeceksiniz? İnşallah sizlerde memur olacaksınız, mesleğinizi elinize alacaksınız izlerde başka kardeşlerinize armağan ederek borcunuzu ödeyeceksiniz.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.