KARS Haber Girişi : 03 Ocak 2019 01:06

Kars İl Özel İdarenin Karla Mücadele Karnesi

Kars İl Özel İdarenin Karla Mücadele Karnesi
Yoğun kar yağışı Kars'ta hayatı olumsuz etkilerken Kars İl Özel İdare Ekipleri ise kapalı köy yollarını açmak için 7-24 çalışıyor.

Kars Olay-Kars İl Özel İdare ekipleri kar yağışı sonrasında köylere ulaşımın engellenmemesi için çalışmalarını 7/24 sürdürüyor.

 

Özellikle son bir haftada Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelmemesi için Kars İl Özel İdare karla mücadele ekipleri köy yollarının şehirden bağlantısının kopmaması için çalışmalarını 7/24 saat esaslı olarak aralıksız sürdürüyor.


Kars Merkez köylerinde özellikle grup köy yollarının bulunduğu ana arterlerde ekipler tarafından çalışmalar devam ederken, kar yağışının devam etmesi ekiplere zor anlar yaşatıyor. Ekipler öncelikli olarak taşımalı sistemde eğitim öğretim gören öğrencilerin eğitime ara vermemeleri için karla mücadele çalışmalarını durmaksızın sürüdüyor. 

 

Özellikle son bir haftada yağan yoğun kar yağışından ötürü Kars'ta kapanan köy yolu 50'lere ulaşmasına rağmen Kars İl Özel İdare Karla Mücadele ekipleri 7/24 çalışarak kardan ötürü kapanan köy yollarının şehirden bağlantısının kesilmemesi ve sorun yaşnamaması adına çalışmalarını sürdürüyor. 

 

54 İŞ MAKİNASI 100 PARSONEL DEVAMLI YOLLARDA
Kars İl Özel İdare ekipleri karla mücadelede 14 greyder, 3 kar savuran, 8 loder, 9 cisipi, 8 kar bıçaklı kamyon, 4 dozer 8 pikap ve 100 personel görev yapıyor. Özellikle ekipler vardiya sistemiyle çalışarak kapalı köy yollarının açılması için çaba sarf ediyorlar.

 

ÖCELİK 112 ACİL VE 156 JANDARMA EKİPLERİNİN İHBARI
Kars İl Özel İdare Ekipleri karla mücadelede ilk olarak 112 acil ve 156 jandarma ekiplerinin ihbar ve taleplerini karşılıyorlar. 112 acil 156 jandarma ekiplerinin kapalı köy yolu olması durumunda özel idare ekipleri öncü olarak köy yollarını açıp 112 acil ve 156 jandarma ekiplerinin köylere ulaşmasına olanak sağlıyor. Daha sonra ise grup köy yollarına müdahale edilip bütün köy yolları açılıyor. 

 

ASILSIZ VE KEYFİ İHBARLARA CEZA UYARISI
Yetkililer özellikle vatandaşlardan asılsız ve keyfi ihbar yapmamaları için gerekli hassasiyetin gösterilmesini isterken asılsız ve keyfi ihbarların tespit edilmesi durumunda ise gerekli cezai işlemlerinde uygulanacağını ayrıca bildiriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.