SAĞLIK Haber Girişi : 25 Eylül 2017 22:44

Kars Harakani Hastanesi Bir İlki Gerçekleştirdi

Kars Harakani Hastanesi Bir İlki Gerçekleştirdi
72 yaşındaki hasta ameliyatı uyanık geçirdi. Doktorla sohbet etti ve operasyon acısız şekilde başarıyla tamamlandı.

Kars Olay-Sağlıkta her geçen gün yaşanan yenilikler gelişen toknoljiyle birlikte Türkiye’nin dört bir yanını sarıyor. Sadecei büyük şehitlerde, metrolop kentlerde, Başkent Ankarda’da değil Doğu Anadolu’nun en ücra köşesinde Kars’ta da büyük ameliyatlar başarıyla gerçekleştiriliyor. Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde 72 yaşındaki Esma Demir isimli hastaya uyanık halde beyin tümörü ameliyatı yapıldı. Sol kol ve sol bacağındaki şikayetleri üzerine Akyaka ilçesinin Esenyayla köyünden Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne gelen Esma Demir nine başarılı bir beyin ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Doktor Emrah Çeltikçi ikibiyle birlikte Kars’ta bir ilki başararak ilk kez bir hastaya uyanık beyin ameliyatı yaptı. Amileiyat sonrası anestezi olmadığından yoğun bakıma gerek kalmadan hastasını odasına alan Dr. Emrah Çetikçi, ameliyat anında olduğu gibi sonrasında da sohbet ettiler.

Esma Demir, “2 yıl önce Check-up yaptırdım. Sonra başımda tümör çıktı. Geldim Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde muayene oldum. Şans eseri doktor beyle görüştük. Doktorum da muayenemi yaptıktan sonra ‘ameliyat yapalım’ dedi. Doktorum bana o kadar güvence verdi ki bende burada ameliyat olma kararı verdim. Benim önceden sol kol ve sol bacağımdan ağrılar vardı. Ayağımı yere basınca sanki boşluğa gidiyordu. Birde elimle bir şey tuttuğum zaman sanki onu tutmuyordum. Ben duydum herkes Ankara’ya Erzurum’a gidiyor ama ben Kars’a geldim. Doktorumun konuştukları bana çok güvence verdi. Çocuklarım da burada ameliyat olmam konusunda ikna oldular. Buraya karar verdiğime çok memnunum. Şu an çok mutluyum çünkü ameliyatım güzel geçti. Doktor benimle konuşa konuşa ameliyat yaptı. Hiç uyumadım ve doktorun neler yaptığını da gördüm. Hem ameliyat oldum hem sohbet ettik. Ameliyattan sonra yoğun bakıma bile gerek kalmadan beni odama aldı. Allah doktoruma hiçbir zaman keder vermesin. Aklımdan hiç olumsuz bir şey geçmedi ve mutlu bir ameliyat geçirdim. Çünkü gerçekten keyif aldım. Makası getirip götürüyorlar. Bunları hep görüyorum. Sanki ben ameliyat olmuyorum başkası ameliyat oluyor bende onu izliyorum. Doktorumla da çok gurur duydum o benim gurur kaynağım.” dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Doktor Emrah Çeltikçi, “Hastamız bize daha önceden var olan bir beyin tümörü tanısıyla polikliniğe başvurdu. Hastamızın başvurusunda tetkiklerimizi yaptık. Beyninde bir miktar ödeme neden olan ve de beyinde el ve kol hareketlerini kontrol eden motor saha dediğimiz bölgeye gömülü bir tümörü vardı. Burası kritik bir alan olduğu için ameliyatı uyanık yapmak daha iyi olur böyllece uyanık yaptığımız ameliyat esnasında hastanın her hangi bir kolunda bacağında bir kuvvet kaybı, güç kaybı, his kaybı olacak mı ona göre ameliyat esnasında görmek amacıyla hastamızı ameliyat ettik. Kitlemizin tamamını çıkardık, hastamız da gayet iyi. Kontrol filmlerimizi de çektik ve baktık kitlemiz tamamen çıkmış durumda. Böylelikle hastamızı hiç yoğun bakımda yatırmamıza da gerek kalmadı, anestezi almadığı için. Şu an sağlık durumu gayet iyi. Hastamız iyi ve bizde mutluyuz. Kendisiyle operasyon halinde bol bol sohbet ettik, elini ayağını oynattık, elinde ayağında her hangi bir kuvvet kaybı var mı diye sorduk. Her hangi bir sıkıntı olmadı ve başarılı şekide kitleyi çıkardık.” diye konuştu.

Hastane Beşhekimi Mutlu Şahin de Dr. Emra Çeltikçi ile birlikte hastayı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.