KARS Haber Girişi : 25 Eylül 2017 22:12

İmkansızlıklar İçinde Mucizeyi Başaran Kars36 Spor!

İmkansızlıklar İçinde Mucizeyi Başaran Kars36 Spor!
Bölgesel Amatör Lig’de top koşturan Kars36 Spor, Türkiye Ziraat Kupası’nda kafaya oynayan Balıkesirspor’u Balıkesirspor’u penaltı atışlarında eleyerek 4. Tura yükseldi.

Kars Olay-3 şıl önce şehir merkezindeki stadın yıkılmasıyla maçlarını Kafkas Üniversitesi Sentetik Sahada oynayan Kars36 Spor tüm bu olumsuzluklara rağmen başarıdan başarıya koşarak adeta destan yazıyor.

STADI OT KAPLADI
Kars Şehir Stadı 3 yıl önce söküldü. Yerine yürüyüş yolları ve yeşil alan yapılacaktı. Etrafı beton bariyerlerle kapatıldı. Yeni şehir stadı da il merkezine dışına yapalacaktı. Aradan 3 yıl geçti ama ne yeni stad yapıldı ne de yıkılan stadın yerinde bir çalışma oldu. Bu yıl da kış yaklaşmasına rağmen her hangi bir ses çıkmayınca taraftar grubu Harbiler, ot bağlayan stada inerek basın açıklaması yaptılar. Stadı da kazma ve küreklerle otlardan temizleyen futbol sevdalıları bir de boyalarla mini bir stad çizip etrafında “Anılarımızı geri istiyoruz. Geçmişimizi geri istiyoruz, stadımızı yerinde istiyoruz” çağrısında bulundular. Yeni yapılacak stadı şehir dışında istemediklerini, ağır kış koşullarında orada rahat maç izleyemeyeceklerini de ifade eden taraftarlar yeni stadın yine şehir merkezinde yıkılan stadın yerine yapılmasını istediklerini haykırdılar.

‘VAY BİZİM HALİMİZE’ 
Taraftarlar ayrıca, “İnşallah gençlerimizin geleceği için stadımız yapılsın istiyoruz. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan inşallah bu gençlerimizin hayallerini boşa çıkarmaz. Sayın bakanımız Ahmet Arslan, Türkiye’de güvenebileceğimiz insanlardan biridir. İzmir’de 3 stadın temelinin atılması, Trabzon’da denizi doldurup stad yapıldıktan sonra üstüne üslük Of’da stadın yapılmasını öğrendikten sonra biz dedik ‘vay bizim halimize’  Ama inşallah Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’da bizim ‘vay halimize’ dedirtmeden bir an önce buraya el atar da geçmişimizi, geleceğimizi anılarımızı bu stada geri yaptırır inşallah. Şimdiden kendisine teşekkür ediyoruz ve yaptıracağına da inanıyoruz. Karsspor’umuzun stadının yapım aşaması süresinde geciken bu yılın iade edilmesini istiyoruz. Eskiden büyüklerimizle Karsspor maçlarını gelip buradan izliyorduk. Şu anda 2017 senesindeyiz ama 3 yıldır izleyemiyoruz. Çok hüzünlüyüz nereye gideceğimizi şaşırdık. Stadımızın acilen yapılmasını istiyoruz. Şehrimizin dışına da yapılmamasını istiyoruz. Çünkü kışın eksi 40 derece soğuk oluyor. Herkesin altında arabası yok buradan oraya gidemezler. Biz stadımızı şehrimizin içinde istiyoruz. Güzel bir stadımız var yapılması amacıyla yıktılar ama yapmadılar. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan stadımızın acilen yapılmasını istiyoruz. Burası yıkılır daha güzeli yapılır diye sevindik ama daha kötü oldu diye üzüldük. Şimdi de bu otları biz kopartıyoruz. Stadı da biz mi yapalım artık. Devlet büyüklerimizden bir çare bekliyoruz. Biz Kars’tayız ama Kars’tan başka hiçbir yerde böyle bir şey yoktur. Sadece Kars’ı stadsız bıraktılar. İlimizde stad yok bizlerde gençler olarak yıllarda bu yıkılan stadda maçlar izledik. Bizde burada protesto amaçlı kendi stadımızı kendimiz yapıyoruz. Stadın içi ot dolu inşaaat başlamış yarım kalmış. Şu anda herşey eksik. Burada 3 yıl önce top oynanıyordu. Anılarımızı yaşatmak için de mini bir stad yaptık.” Serzenişinde bulundular.

“KARS36” YAZ 7979’A GÖNDER
Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, “Ben bluradan yütün hemşehrilerime seslenerek şunu söylüyorum; hakikaten amek ettiğimiz, o sıkıntılarla kötü günlerden geçerek artık kendini ifade edebilen, başarıdan başarıya koşabilen bir hala geldik. Karsspor başarıya koşarken sevincimiz, mutluluğumuz olduğu gibi sorunları da büyümeye başladı. En önemli sorunlarımızdan birisi Kars’taki işadamımızın, esnafımızın, seçilmiş veya atanmışlarımızın Karsspor’a madde destek sağlayamaması. Tek başımıza yıllardır idare ettik. Ama bir insanın kendi bütçesinden öz kaynağından her yıl 2 milyon TL’nin üzerinde bir para harcayarak dayanılmaz hale gelmesi elbette ki kabul edilemez. Kimse madde katkı sağlamakla alakalı bir düyünceye sahip değil. O zaman ben buradan Karsspor’u sevenlere Kars’ı sevenlere Karssporun başarısından mutlu olanlara bir çağrıda bulunuyorum. Diyorum ki ozaman gelin el ele verelim. Sizlerin bize mesaj yoluyla, Twitter aracılığıyla, sosyal medya aracılığıyla ‘Karssor’a ne yapabiliriz’ sorularınız olduya şimdi biz bir formül bulduk. O zaman gelin herkes ‘KARS36” yazsın 7979’a mesaj yollasın, bu şekilde Karsspor’a destek olsun. Bunu da bütkün arkadaşlarımız hepsi sosyal medya hesaplarından paylaşsın, internet ortamında, telefon mesajlarıyla ve diğer hesaplarla paylaşsınlar. Bunu biz bütün Karsspor taraftarlarına yayarsak eğer saylarımız 20 binleri bulursa eğer o zaman Karsspor’u kimseye muhtaç etmezsiniz. Böylelikle arslanlar gibi mücadele edecek olan sizin takımınız olacak. o zamanda biz iyi transferler yapma şansını bulacağız. Artık sporcumuzun parasını nasıl öderiz, Balıkaser nerede taaa İstanbul’a gideceğiz, oradan Edremit’e, Edremit’ten arabayla nasıl devam edeceğiz, odelde nasıl kalacağız, sporcumuzun parasını nasıl vereceğiz, kış geldi kömürümüz ne olacak derdinden kurtulmkuş oluruz.” dedi.

BİZDE GÜÇLÜ OLAN TAKIMI YENEREK TARİH YAZMAK İSTİYORUZ
Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız ayrıca, geçtiğimiz günlerde Balıkesirspor maçı öncesi yaptığı bir açıklama şu çağrıda bulunmuştu:

“Gelin el ele verelim, Karssporumuz için, Kars’ımız için, Kars’taki gençlerimizin sporunu kurtarmak için, kars’ta insanların huzurlu-mutlu, spar adına tek bir çatı altında toplandığı sporda ve Karsspor’da yürüyebilmeleri adına ve o birlikteliği 10 binlerin bir araya gelip tek yürek olduğunu tekrar yaşatabilmemiz adına bu desteğe ihtiyacımız var. O zaman herkes telefonlarının başına geçsin arkadaşlarının, evinde yaşayan erkesin telefonlarından KARS36 yazarak 7979’a mesaj göndersin. Bu böylelikle büyüye büyüye yumak haline gelir o zamanda hiç kimseye muhtazç olmayız. Kaşımızda PTT 1. Lig’de kafaya oynayan bir takım olan Balıkesirspor var.  Geçen yıl da şanssızlıla birinci ligden dümüş bir takım. Güçlü bir takım ama bizde güçlü olan takımı yenerek tarih yazmak istiyoruz. Onun için oraya gidiyoruz. İnşallah şans bizden yana olur. Onlar belki 13 milyon euroluk bir takım olabilir, biz belki 500 euroluk bir takım olabiliriz ama bizim inancımız var kendimize özgüvenimiz var. Biz tarih yazmaya gideceğiz.” – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.