KARS Haber Girişi : 25 Haziran 2019 16:19

Kars DSİ'den Tabya Haberine Açıklama

Kars DSİ'den Tabya Haberine Açıklama
Kars Olay Gazetesinin manşetine taşıdığı "Kars DSİ'den Tarihi Tabya'ya Beton Duvar!" haberine ilişkin Kars DSİ Bölge Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Kars Olay-Kars Olay Gazetesinin manşetine taşıdığı "Kars DSİ'den Tarihi Tabya'ya Beton Duvar!" haberinin ardından Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.
Sorumlu habercilik ve cevap hakkı anlayışımız doğrultusunda, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından gönderilen CEVAP ve DÜZELTME metnini noksatına ve virgülüne dokunmadan siz okuyucularımıza sunuyoruz.

 

"Kars DSİ'den Tarihi Tabya'ya Beton Duvar!"  Haberine ilişkin Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü'nün açıklaması
"
Kars Olay sosyal medya sayfasında 15.06.2019 tarihinde yayımlanan “Kars DSİ'den Tarihi Tabya ‘ya Beton Duvar!” haberinizin gerçeği yansıtmadığı ve haberinizin güncel bir durum ile alakalı olmadığı, detaylı bir araştırma yapılmış olsa veya kurumumuzdan bilgi edinme cihetine başvurulsaydı böyle bir maksadını aşan haberin yapılmasına gerek kalmayacaktı. 20 yıl önce yapılmış DSİ 24. Bölge Müdürlüğümüz yerleşkesinin dış çevre duvarlarının ve tel örgülerinin, üzerinden geçen uzun zaman nedeniyle çeşitli tahribatlara uğraması sonucu, habere konu olan alanda herhangi bir yeni duvar imalatı yapılmaksızın, mevcut çevre duvarı tamir sıvasıyla onarıldıktan sonra boyanmak suretiyle hem muhafazası sağlanmış, hem de çevre için daha güzel bir görüntünün oluşmasına imkân sağlanmıştır. Bu bakım onarım ameliyesi neticesinde mevcut duvar yeni yapılmış bir görünüme kavuştuğundan dolayı dikkat çekmiş olması gerektir. Olaya bu yönüyle bakıldığında kurumumuzun, çevreye ve söz konusu kültür mirasımıza olan katkısından dolayı teşekkür edilmesi gerekirken, yapılan haber maksatlı değil ise, eksik bilgiden kaynaklı talihsiz ve amaca hizmet etmeyen bir yanlışlık yapılmıştır. Bütün medya mensuplarımızla her daim yakın ilişki içerisinde görev yapan kurumumuzun bilgisine başvurulmadan böyle bir haberin yayımlanması kabulü mümkün olmayan bir talihsizlik olmuştur. Detaylı araştırılmış olsa veya kurumumuzun bilgisine başvurulmuş olsa idi, söz konusu yapılan işlemin kamu ve dolayısıyla milletimizin olan emanetlerin daha uygun bir şekilde bakım-onarımlarının yapılarak gelecek nesillere taşınmaya vesile olan bir çaba olduğu görülecekti.

Kurumumuzun hemen yanında bulunan Kanlı Tabya ’ya, çevre duvarımızın yanından tabyaya giden yolun kaldırımı ve duvarı da belirtilen çerçevede kurumumuz tarafından yapılarak, oradan akan araç ve yaya trafiğinin yıkık ve virane bir ortamın içerisinden değil, en azından DSİ tarafının daha uygun görünüme kavuşturulmuş ortamından geçişinin sağlandığı malumlarıdır. Bu bizim kültür ve tarih mirasımıza verdiğimiz önemin bir nişanesidir.

Ayrıca mevcut çevre duvarı tellerinin onarılması suretiyle hizmet sahamıza dışarıdan yapılan olumsuz müdahalelerin önlenmesi, can ve mal emniyetinin temini amacıyla boyası da yapılmak suretiyle çevreye güzellik katan bir görünüme kavuşturulmuştur. Yani yeni yapılan bir duvar imalatı değildir.

Yukarıda açıkça ifade edildiği üzere, kurumumuz tarafından yapılan çalışmalarımızdan dolayı tarihi mirasımıza zarar verilmesi bir tarafa, söz konusu çevreye güzellik katan bir tamir, boyama işlemi neticesinde mevcut duvarların yeni görünüme kavuşturulmasıdır. DSİ yerleşkesi içinde kaldığı ifade edilen söz konusu alanlar muhafaza altındadır ve müdahaleye kapalıdır. Yani koruma altındadır. İhtiyaç olduğu takdirde gereği yapılarak Kars ilimize kazandırılacaktır. Eğer amaç kültür ve tarihi mirasımız olan tabyaların bulunması, korunması ve gelecek nesillere taşınması ise, geçmişte var olduğu bilinen Kars ilindeki 23 adedi bulan tabyalardan kaçının günümüze kadar nasıl muhafaza edilebildiği araştırılmalıdır. Kurumumuz, kültür ve tarihi mirasımıza verdiği önem öğrenilmek isteniyor ise, Hasankeyf ilçemizdeki tarihi ve kültürel mirasımızın muhafazası için yapılan olağanüstü harcamanın ve gayretin öğrenilmesi yeterli olacaktır. Özetle; haberinize konu olan husus yeni duvar yapılması değil, 20 yıldır var olan çevre duvarının tamir harcı ile onarılarak boyanması suretiyle muhafazası ve çevre kirliliğinin önlenmesi olmuştur. Bu tekzip metnimizin, sorumlu habercilik anlayışınız doğrultusunda, haberinize istinaden cevaben yayımlanması hususunda, Gereğini önemle arz ederim."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.