Kars Belediyesi'nden Aylık Değerlendirme Toplantısı

Kars Olay- Kars Belediyesi Başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca basın mensuplarıyla bir araya gelerek belediye çalışmaları ve 29-30 Haziran tarihlerinde yapılacak olan 1. Serhat Doğa ve Kültür Festivali hakkın açıklamalarda bulundular.

 

Şevin Alaca yaptığı açıklamada; " 29-30 Haziran tarihlerinde 1. Serhat Doğa ve Kültür Festivalini gerçekleştireceğiz. Kaleiçi Karadağ Mevkisinde gerçekleştireceğiz festivalimizi. Karsın tarihi dokusu ve kültürü ile oldukça özel bir kent ve bizde bu festival ile halkımızın özlem duyduğu bu sosyal etkinliği gerçekleştireceğiz, tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

 

Başkan Ayhan Bilgen ise Kars Belediyesi olarak sayıştay denetçileri, inşaat firmaları ile imar çalışmaları, dolmuş hatları ve diğer belediye çalışmaları hakkında ki konularda açıklamalarda bulundu.

Bilgen açıklamasında; " Uzun süredir şehrimizde belediyemizden alacaklı olanların hemde bizim bir biçimde ödememiz gerektiği halde ödemesini yapmamız gereken dosyalar hakkında incelemelerimiz sürüyordu. İnceleme tamamlandı ama sonucu henüz bize ulaşmadı. Bu önümüzdeki haftalar içerisinde inceleme sonuçlarının bize ulaşacağını düşünüyorum. Bu sonuçlara göre bizde önümüzdeki dönemde belediyeden alacakları olanlarla ilgili bir planlama ve ödeme takvimi çıkaracağız." dedi.

 

İnşaat Dosyaları/ İnşaat Ruhsatları ve İmarla Alakalı Konular
Başkan Bilgen açıklamasına şöyle devam etti; "İnşaat ruhsatları ile ilgili geçmişte çok vahim hatalar yapılmış önceki müfettiş dosyalarına kısmen konu olmuş ama şimdi daha derinlemesine bir incelemeyi hem biz yaptık hemde teftiş heyetinden de ayrıntılı bilgi gelecektir. Bir usulsüz karar referans gösterilerek kat arttırımları yapılmış. 2018 yılında çıkarılan bir meclis kararı gerekçe gösterilerek revizyon imar planı ile çok sayıda ruhsat imzalanmış. Geriye dönük usulsüz yapılan işlemlerin durdurulması, bu haksız kazanca dur diyilmesi ve bundan sonraki işlemlerde usulüne uygun bir işletim mekanizmasının kurulması olacak" dedi.

 

Dolmuş Hatları İle İlgili Konular
Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen; "Dolmuş hatlarının süresiz bir hak kazanımı olduğu gibi bir kabül var şehirde, böyle bir şey mümkün değil.  Daha önceki belediye başkanının kendilerine bir belge verdiğini iddia ediyorlar ve bu haklarının sonsuza dek süresiz tahsis olduğunu iddia ediyorlar. Belediye mevzuatında böyle birşey asla mümkün değil, süresiz hiç bir ihale veremez belediye süresiz hiç bir hat kullanımı olamaz. Bu süreler kanunda daha önceden 30 yıllık 20 yıllık tahsisler yapılırken ama kanunda kısıtlanıyor şimdi üst sınır 10. Dolayısıyla bizde hatlarla ilgili de üst sınırı dikkate alarak süresi bitenlerle ilgili yeni bir ihaleye çıkacağız." dedi.

 

Bozuk Yollar Parke Taş ve Asfalt Yama Çalışmaları Hakkında Açıklaması
Bilgen ; "Biz göreve başladığımızda asfalt ve parke taş tesisleri kapalıydı. Elektrik ve doğalgaz borçlarını ödeyerek açtık. Bunlarla kalmıyor hammadde ihtiyacı var . Şimdiye kadar tesisimizi devreye alıp kısmi olarak üretimimizi yaptık. Kum ocağı ile ilgili sorunumuz vardı çeşitli kurumlarla görüşerek konuda gelişmeler sağladık ve önümüzdeki günlerde parke taşı ile ilgili konularda çalışmalarımız yoğunlaşacak.  Asfalt tesisinde ise hammadde olarak kullanılan bitüm alımı için doğrudan temin ile alınamıyor ihaleye çıkılması gerek. Biz ödememizi yaparak ihaleye çıktık. Temmuz 9-10 gibi alım sürecimiz tamamlanmış olacak ve üretim miktarımız artacağı için yapma imkanımızda artacak. Bunun haricinde yeniden yapım işi için İller Bankasına yaklaşık maliyet hesaplattırdık Yenişehir Mahallesi için yaklaşık 8 Milyon TL maliyet çıkıyor. Bunu bizim mevcut bütçemizle gerçekleştirmemiz uygulamamız mümkün değil. Bizim mutlaka ek gelir elde etmemiz lazım ve bu konuda çeşitli projeler hazırlayarak temaslar kuruyoruz." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.