EKONOMİ Haber Girişi : 08 Mart 2020 01:11

Kars Belediyesi Kadın Emek Pazarı Açıldı

Kars Belediyesi Kadın Emek Pazarı Açıldı
Kars’taki Kadınların el emeği ürünlerini daha görünür hale getirmek ve emeklerini değerli kılmak için Kars Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan “Kars Kadın Emek Pazarı" açılışı yapıldı.

Kars Olay-Kars’taki Kadınların el emeği ürünlerini daha görünür hale getirmek ve emeklerini değerli kılmak için Kars Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan “Kars Kadın Emek Pazarı" açılışı, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Kars Belediye Başkan yardımcısı Şevin Alaca ve Karslı Kadınların katılımıyla “Kars Kent Konseyi” bahçesinde gerçekleştirildi.

 

Açılışta konuşma yapan Dağ, Kadınların 200 yıl önce New York’ta başlayan emek mücadelesini hala sürdürdüğünü söyleyerek, “Kadınlar tarafından emek eşitlik mücadelesi yürütülüyor.Kars Belediyesi Kadın Emek Pazarı’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilmesi ile de Kadınların yıllardır gizli kalan emeğinin gün yüzüne çıkışı için vesile olacaktır.”dedi.

 

Açılış sonrasında Dağ ve Alaca tezgahları gezerek ürünler satın aldı.

 

Haftaiçi ve hafta sonu sürekli açık olacak Pazar yerinde, özellikle Kars’ı tanıtıcı el dokuma ürünleri ve doğal gıda ürünlerinin satışı yapılabilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.