SİYASET Haber Girişi : 08 Mart 2020 00:55

CHP Kars Kadın Kolları Başkanı Nazan Demirci Güven Tazeledi

CHP Kars Kadın Kolları Başkanı Nazan Demirci Güven Tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan kongresi yapıldı. Kongreye tek aday olarak giren Nazan Demirci güven tazeleyerek yeniden başkanlığa getirildi.

Kars Olay-CHP İl Binası’ndaki kongre başta İdlib şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

 

Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Taner Toraman, “Her dönem kendine has sorumluluklar, kendine has yükler getiriyor ve her dönem artan bir yükün altında ezildiğimizi hissediyoruz. Cumhuriyet devrimlerinin ne kadar önemli olduğunun içsel bir biçimde hissedildiği, artık kurtarılacak değil yeniden kurulacak bir cumhuriyetin mücadelesini verdiğimiz bilinciyle, umudun ve mücadele gücümüzün arttığı bir aydınlığı da eş zamanlı yaşıyoruz. Cumhuriyet devriminin bir kadın devrimi olduğunu, cumhuriyetin kadınlarla yeniden kurulacağını bilenlerle buradayız.” dedi.

 

Toraman konuşmasını şöyle tamamladı:“Kadına karşı şiddetin, kadın cinayetlerinin ve buna benzer baskıların karşısında biz olabildiğimiz de özgürlüğü talep eden onu yaşatan, birlikte olmanın gücünü dayanışmayla var eden ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni tarihsel sorumluluğunu geçmişten beri gelen devrimci gücüyle var eden yeni bir siyaset anlayışını, bizler ve siz kadınlar var etmek zorundayız. Bu mücadeleye ortak olmanız ve göstermiş olduğunuz heyecan ve kararlılığınızı kutluyorum. Kars’tan doğan bu güneş ve enerji bizlerin, sizlerin, hepimizin devrimi olan cumhuriyet devriminin merkezi haline getirecek ve Türkiye’de yeni bir kadın devrimiyle eşitliği, laikliği, barışı, kardeşliği, özgürlüğü ve cumhuriyeti yeniden var edecek.”

 

Toraman’nın konuşmasından sonra CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Demirci de bir konuşma yaptı. Divan oluşturulması, dilek ve temenniler, mesajların okunmasın ardından seçime gidildi.

 

Seçimden sonra CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Demirci ile yönetim kurulu üyeleri toplu fotoğraf çektirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.