Kars Belediyesi'den Bir Yıllık Değerlendirme Karnesi

Kars Güncel- Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca tarafından koronavirüs tedbirleri nedeniyle video konferans şeklinde bir yıllık çalışma değerlendirme açıklaması yapıldı

 

Yapılan açıklamaya ilişkin önemli konular ise şu şekilde;
Kars Belediye Başkanı Şevin Alaca; 31 Mart seçimlerinin ardından geçen bir yılın değerlendirmesini yapmak istedik. Neler vadetmiştik ne kadarını yaptık önümüzdeki hedeflere ilişkin değerlendirmeler yapacağız. Kars halkı beklentilerini çok düşük seviyede tutuyordu, çöp ve yol gibi asgari hizmetler dile getiriliyordu. Kars'ta bir çok şeyin değiştiğine inanıyoruz.

 

Belediyede kurumsal yapı oluşturarak çalışmalarda etkinlik sağladık.

 

Kars'ta çok fazla sorun vardı, en zor tarafı ekonomik borç batağıyla devralmış olmamızdı, hareket alanımızı kısıtlıyordu ama bunu çalışmalarımızın yavaş gitmesine mazeret olarak dile getirmedik. Temizlikle ilgili sorunlarıda yetersiz ekipmanlarla çözmeye çalıştık, çevre belediyelerden gönderilen ekipmanlarla rutin bir şekilde devam ediyor.

 

Kars'ta en önemli sorun yol sorunu, asfalt tesisi ve parke tesislerinin borçlarından dolayı çalışmıyordu bunları faaliyete geçirdik ama tesisler eski olduğu için fazla verim alınamıyordu ve bu nedenle yama veya parke kilit taşıyla çalışmalar yaptık ama bu yıl mevsim şartları el verdikçe yol çalışmalarına başlayacağız.

 

Kültür Sanat ve İşsizlik sorunlarıyla alakalı olarak elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz. Büyükşehirlerde yaşayan iş insanlarının buraya gelerek yatırım yapmaları noktasında belediye olarak çeşitli adımlar atıldı, özellikle kadınların istihdamı konusunda çalışmamız oldu.

 

Çin'de başlayarak dünyaya yayılan koronavirüs mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Temizlik ve kurumlarla beraber kentte bulunan bir çok alanda Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yoğun çalışmalar sürdürüyor. Kars'ta son bir yılı değerlendirdiğimizde iyi noktada olduğumuzu düşünüyoruz ama bu yeterli değil, Kars halkı herşeyin en iyisine layıkttır, bir sonraki dönemde yol, çöp gibi bir çok sorunları değilde çok çok farklı şeyleri konuşabiliriz.

 

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen yaptığı açıklamada; Öcelikle bir yıl boyunca çalışmalarımıza destek olan halkımıza teşekkür ediyor bu çalışmalarda eksiklerimizi yapıcı bir şekilde eleştiren tüm partilere STK'lara ve yerel medyamıza ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. 2 yıllık hedef koymuştuk kangrenleşen sorunların çözümüne ilişkin, bu konularda radikal adımlar atamazsak sonraki adımları atamayacağımız söylemiştik. Bunun yarısını tamamladık ama hedeflediğimiz ama yeterince başarılı olamadığımız yetki ve gücümüz dışında nedenlerde vardı. Ama başardıklarımızın yanında eski kişisel beklentiler ve haksız taleplere cevap vermeyeceğimiz şehrin ortak faydasının herşeyin ilerisinde olduğunu ifade etmiştik. Bu bizim belediye perspektifimiz olacak. Bir yıl boyunca bu tür eski yaklaşımlara papuç bırakmadık boyun eğmeyeceğiz. Eksiklerimiz var ama bu temel sorunların çözümüne odaklanacağız. Herşeye rağmen önümüzdeki bu yılı verimli kullanmak istiyoruz. Şehrin imar planını bir kaç aya tamamlamayı hedefliyoruz, ilk meclis toplantımızda imar planıyla ilgili büyük sorunu tamamlamak çözmek istiyoruz. En çok eleştiri konusu olan ulaşım hakkıyla iligli daha sağlıklı verimli bir şehir için ulaşım konusunda yıllardır bekletilen tekite konu olan minibüs hatlarıyla ilgili ihalemizi de tamamlamış olacağız. Su sorunuyla iligili su kaynakları bol olan bir şehir olmamıza rağmen abone ve şebeke kaçakları nedeniyle düzenli su verme noktasında büyük eksiklik yaşanıyor. Biz havuz ve depolarımızın temizliğini yaptık ama yetmiyor, önümüzdeki yıl içerisinde su kesintisini minimize etmek için tamir bakım işlerine yoğunlaşacağız ve suya ucuz ulaşmanın imkanını sağlayacağız.

 

Önümüzdeki dönem hem koronavirüs nedeniyle ekonomik zorluklar olan bir döneme sebebiyet verecek, gelir dağılımındaki çarpıklık devam edecek ama bu sorunu göğüslemek adına şehirde üretime destekleme noktasında kalkınma hamlesine çevirmek istiyoruz. Kırsal kalkınma ve turizm alanları gibi sektörlerde her türlü destek ve teşfiğe hazırız. Bilgilendirme proje hazırlama gibi konularda yardıma hazırız.

 

Sizleri bir destek ve dayanışma kampanyasına çağırıyoruz. Herhangi bir nakit talebimiz yok, iş insanları ve şehrimize küçücük bir katkı sunduklarında sosyal yardımla ilgili sorunlar çözülecektir. Özellikle acil sorunlu gıda maddeleri ve temizlik malzemeleri gibi hazırladığımız paketkeri ev ev kimseyi kırmadan rencide etmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyoruz. Kars bu sorunları büyük bir şehir ama bu sorunları da çözecek büyük bir şehir. özellikle bu yıl iftar çadırı kurmak yerine kuru gıda ve acil ihtiyaç malzemeleri dahil olmak üzere ihtiyaç sahiplerini tespit ederek bunları ulaştırmak istiyoruz. Önümüzdeki yılın bizler açısından şehrimiz açısından daha güzelliklere vesile olmasını diliyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.