SAĞLIK Haber Girişi : 12 Haziran 2019 22:13

Kağızman'ın Kaya Tuzu Rağbet Görüyor

Kağızman'ın Kaya Tuzu Rağbet Görüyor
Kağızman Kaya tuzu organik olduğu kadar hastalıklara da iyi geliyor.

Kars Olay-Kars'ın Kağızman ilçesinde çıkarılan kaya tuzu yaz aylarında özellikle tuz tüketiminde ilk sırada yer alıyor. Kağızman kaya tuzu faydalarını bilen vatandaşlar tarafından yoğun olarak tüketilirken Kars ili dışında diğer illerden de yapılan araştırmalar sonucunda faydalarını bilen vatandaşlar kargo aracılığıyla satış yapan işletmelere ulaşarak sipariş veriyorlar. Yaz mevsiminde özellikle peynir ürünlerinde yoğun şekilde kullanılan Kağızman Kaya tuzu saf organik olduğu ve içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulunmadığı öğrenildi.

Kağızman Kaya tuzunu yıllardan beri parçalayıp sofralarımıza sunan tuz üreticisi ve satıcısı İsmet can Aldemir kaya tuzu hakkında bilgi verdi. Aldemir Kağızman Kaya tuzumuz yüksek zengin mineralleri doğal tamamen içinde olmasından dolayı peynire yemeğe farklı bir lezzet kalktığı için farklı bir tat daha tatlı daha lezzetli olduğu için yemeklerde peynirlerde her şekil yani  tüm anlamda diğer tuzlardan daha zengin mineralli hiçbir şekilde içinde kimyasal olmadan tamamen organik olarak halkımıza sunduğumuz için bu yüzden halkımız tercih ediyor. Aldemir Yaz aylarının dolayı şu anda peynir zaman olduğu için genelde hakkımız peynirini daha lezzet normal tuzlardan kullandığı zaman peynir ettiği için halkımız İstanbul'dan şehir dışından bütün Türkiye'ye gönderiyoruz yani bugün de Antalya'ya kargo aracılığıyla göndereceğiz ve oradaki vatandaşımıza ulaşacak dedi. Kaya tuzu en önemlisinin vatandaş genelde şu anda zaten televizyonlarda duyduklarımdan dolayı gelenler daha çok var aslında bilmediği şey mesela diğer marketlerden aldıkları tozların içinde kimyasal iyot olduğundan dolayı farklı rahatsızlıklara benim mesela bizim ailede kimse de guatr olmaz göy tuzu mesela guatr hastalığı yapar kimse bilmez bunu ama Kaya tuzunda tamamen doğal iyot vardır kimyasal Yok değil doğal yok kendinden gelen yani bu Kaya tuzunun özünde olan bir şey çocuklarda astım bunun içinde tuz lambası yapıyoruz bunun içinde odalarında metrekareye göre büyüklüğüne göre veriyoruz tuz lambasını koydukları zaman astım bronşit nefes darlığı migren yani bütün şikayetlerin deneme herkesin de olumlu tepkiler alıyoruz verdiğimizi herkesten olumlu tepkiler alıyoruz dedi. Yıllık tuz üretim kapasitesinin 500-600 ton civarında üretim yapıyoruz vatandaşın ilgisi oldukça iyi genelde  evinde 1 kilo tuz kullanıyorsa şimdi bizim tuzdan aldığı zaman 3 veya 4 kilogram alıyor evinde eksik etmiyor yani insanlar bütün yemeğinde peynirinde tercih ediyorlar açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.