KARS Haber Girişi : 12 Haziran 2019 20:39

Kars'ta Sokak Köpeklerine Bir Türlü Önlem Alınmıyor

Kars'ta Sokak Köpeklerine Bir Türlü Önlem Alınmıyor
Kars'ın caddelerinde dolaşan köpeklere yıllardır çözüm bulunamıyor, Kars'ta yaşayan vatandaşların ise başıboş köpek tedirginliği maalesef devam ediyor.

Kars Olay- Şehir merkezinde, mahalle aralarında dolaşan başıboş sokak köpekleri Kars halkının korkulu rüyası olmaya devam ediyor. 

Kars İl merkezi ve mahalle aralarında sürüler halinde gezen ve birçok mahalleyi mesken edinen sokak köpekleri, özellikle havanın karardığı akşam saatleri ile günün ışıdığı saatlerde yoldan geçenleri tedirgin ediyor.

 

Sokak köpekleri okula giden çocukların da korkulu rüyası. Saldırgan olan sokak köpeklerinden veliler de tedirgin oluyor. Mahalle sakinleri, gece uykuda olan vatandaşları havlayarak rahatsız eden ve toplu halede dolaşan başıboş sokak köpekler nedeniyle ilde huzursuzluk hakim. Yetkililerden konunun takipçisi olmalarını isteyen vatandaşlar, sokak köpeklerinin zaman zaman insanlara ve çocuklara saldırdığını ifade ederlerken, bu sokak köpekleri yaz kış zorlu şartlarda dışarıda kalmaları da çok zor sokak hayvanları barınağının bakım koşullarına göre faaliyete sokulmasını sokaklarda dolaşan köpeklerin de toplatılıp barınaklara konulmasını istiyorlar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.