SAĞLIK Haber Girişi : 12 Mart 2020 09:02

Kağızman'da Korona Virüsü Görüldü İddiası

Kağızman'da Korona Virüsü Görüldü İddiası
Kars'ın Kağızman ilçesinde İlçe Devlet Hastanesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) görüldüğüne dair söylemlerin asılsız olduğu bildirildi.

Kars Olay-Kağızman Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, asılsız ihbarların halk arasında yayıldığı belirtilerek, vatandaşların itibar etmemesi belirtildi.

 

Koronavirüse rastlanıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan bilgilerin halk arasında yayıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kağızman'da halkımız arasında 11.03.2020 tarihinde kurumumuz Kağızman Devlet Hastanesi'nde korona virüs (Kovis-19) vakası görüldüğüne dair asılsız söylemler yayılmıştır. Belirtilen tarihte ve öncesinde böyle bir vaka görülmemiştir. Bu tarz vakaların görülmesi halinde resmi makamlar tarafından gerekli açıklamalar yapılarak halkımız bilgilendirilecektir. Korku ve paniğe sebep olan bu asılsız iddialara halkımızın inanmaması gerektiği düşünülerek basın açıklaması yapılması ihtiyacı duyulmuştur."

 

Ayırca Kağızman Belediyesi anons merkezinden de söylemlerin asılsız olduğu vatandaşlara bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.