KARS Haber Girişi : 12 Mart 2020 00:19

Kars'ta Hayvan Pazarları Kapatılıyor

Kars'ta Hayvan Pazarları Kapatılıyor
Kars'ta şap aşılama kampanyasından ötürü Kars ve ilçelerindeki tüm hayvan pazarları 16.03.2020 Pazartesi gününden itibaren 15 gün süreyle kapatılacak.

Kars Olay-Kars ve ilçelerinde bulunan tüm hayvan pazarları pazartesi gününden ihtibaren 15 gün süreyle kapatılacak. Öte yandan şehir genelinde ve köylerde hayvan hareketliliği durdurularak, hayvan satışlarıda geçici olarak yasaklanacak.

 

Bu sayede kentte bulunan tüm büyükbaş hayvanlar Kars Tarım İl Müdürlüğü'nce aşılama yapılacak. Son iki yıldır Şap hastalığının Kars'ta yaygın olarak görülmemesinin nedeni ise düzenli bir şekilde aşılama yapılmasından ötürü olduğu öğrenildi. Aynı düzenin devam etmesi için Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince bu pazartesinden itibaren Kars merkez, ilçeler ve köylerde yoğun bir şap aşılaması olacağı öğrenildi. Tarım İl Müdürlüğü yetiştiricilere, aşılamaya ve hayvan sağlığı açısından duyarlı olup yetkililere yardımcı olunmasının önemini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.