KARS Haber Girişi : 21 Ocak 2021 22:52

Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?

Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?
Kafe ve restoranlar, sadece gel-al ve paket servis şeklinde hizmet verebiliyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan yeme ve içme sektörlerine müjdeli haber geldi

Kars Olay- Normalleşme adımlarıyla ilgili her gün yeni bir adım atılıyor. Bu kez sevindirici haber restoran, lokanta ve kafeler için geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, dershane ve kursların yarından itibaren yüz yüze eğitime geçmesine karar verirken, kafe ve restoranların da 15 Şubat'tan itibaren normal düzenlerine geçmesi bekleniyor.

KAFE VE RESTORANLAR İÇİN HES KODU İSTENECEK

Yeni normalleşme adımlarının başlamasıyla birlikte kafe ve restoranlara girişlerin HES kodu ile yapılması bekleniyor. HES kodu ile birlikte enfekte olan kişilerin takibi daha kolay yapılacak. 

RESTORAN VE KAFELER AÇILACAK MI?

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES), Covid salgını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında restoranlarda sağlıklı ortamların geliştirilmesi, hijyen koşullarının sağlanması, enfeksiyon kontrol önlemlerinin uygulanması için işbirliği başlattı. Gerekli sertifika ve covidle mücadele belgesi olan mekanlar yakın tarihte açılabilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.