EKONOMİ Haber Girişi : 13 Nisan 2021 01:37

HOŞGELDİN YA RAMA'ZAM'!

HOŞGELDİN YA RAMA'ZAM'!

Kars Olay- İslam aleminin en mübarek dönemi olan Ramazan'ın olmazsa olmazı Ramazan pidesi yeni fiyatıyla kokusuna da tadına da hasret bırakacak. Kars’ta 450 gram sade pide 4 lira, 450 gram susamlı yumurtalı pide 5 liradan satılacak.

 

 

RAMAZAN KOLİSİNE YÜZDE 35 ZAM GELDİ

Marketlerde ramazan için hazırlanan erzak kolileri raflardaki yerini almaya başladı, hediye çekleri de hazırlandı. Erzak kolilerinde geçen yıla göre yaklaşık yüzde 35'lik bir zam var. Ramazan ayı öncesi, perakende sektörü hazırlıklara başladı. Erzak kolileri ve hediye çekleri marketlerde yerini aldı. Son aylarda gıda ürünlerinde yaşanan artışlar, ramazan kolisinin de fiyatının yükselmesine neden oldu.

 



GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 35 ZAM

Ramazan erzak kolileri bu yıl, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 35 zamlı. Geçen yıl en ucuzu 13 üründen oluşan ve 44.90 liraya tüketiciye sunulan ramazan kolisi bu yıl aynı ürünlerle 69.90 liraya satılıyor. 2018 yılında 25 ila 105 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan ramazan erzak kolileri, 2019 yılında 37 ila 124 lira, 2020 yılında ise 45 ila 150 lira arasında satılmıştı. Bu yıl erzak kolilerinin fiyat aralığı 69 liradan başlayıp 190 lirayı buluyor. Ramazan erzak kolilerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin istedikleri ürünü alabileceği hediye çekleri ise her bütçeye uygun doldurulabiliyor ve tutar 500 liraya kadar çıkıyor.

 

 

FİTRE NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir kişinin günlük gıda ihtiyacının karşılaşması amacıyla verilen fitre bu yıl 28 TL olarak belirlendi. Fitre miktarı nakdi yani para olarak verilebileceği gibi ayni olarak da verilebilir. Yani aynı tutara tekabül eden yiyecek, içecek ve benzeri şekilde olabilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.