TÜRKİYE Haber Girişi : 13 Nisan 2021 00:53

Ramazan'da ek tedbirler alınacak mı? Bakan Koca'dan açıklama

Ramazan'da ek tedbirler alınacak mı? Bakan Koca'dan açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası koronavirüs gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kars Olay- Ramazan'da ek tedbirler alınacak mı? İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Verilere bakıldığında ülkemiz salgın boyunca yaşadığı en zor dönemlerden birini geçirmektedir. Covid-19 risk haritamız, nüfusun yüzde 80'inin çok yüksek risk grubunda yaşadığını ortaya koyuyor.

 

Koca vaka sayılarında artış olduğunu söyleyerek yeni kısıtlama sinyalleri verdi. Bakan Koca, “Ramazan'da ev buluşmaları olmamalı... Herkese görev düşüyor... Aileler, komşular bu konuda birbirlerini uyarmalı. Ramazan'ı fırsata çevirmemiz lazım.” dedi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ev içi bulaşın çok arttığını, daha önce bir kişinin ortalama 2,6 kişiye virüs bulaştırdığını ancak bu oranın şu anda 4,7'ye kadar yükseldiğini, artışın yüzde 80 olduğunu ifade etti.

 

Koca, Donat'ın “Ramazan'da, 'İşyerleri kapatılacak' kararı alınırsa çok kişi geçim sıkıntısı çeker. Özellikle de küçük esnaf bu konuda tedirgin” sözlerine "Biliyorum. Haklılar... Ama Covid- 19 tablosu da bildiğiniz gibi ürkütücü. Ramazan ayı ile ilgili kuralları ve olması gerekenleri Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler.” cevabını verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.