KARS Haber Girişi : 16 Eylül 2019 10:08

Harakani Camii'nin Duvarı Bakımsızlıktan Yıkılıyor!

Harakani Camii'nin Duvarı Bakımsızlıktan Yıkılıyor!
Kars’ta Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan Evliya Camii ve Hasan-ı Harakani Hazretleri'nin türbesinin de içerisinde bulunduğu Evliya Cami duvarları bakımsızlıktan yıkılıyor.

Kars Olay- Kars'ın manevi önderi olan Hasan-ı Harakani Hazretleri'nin türbesinin de içerisinde bulunduğu Evliya Caminin çevre duvarları adeta bakımsızlıktan tek tek yıkılıyor. İlk başlarda duvarın üzerine yazılan çirkin yazılara çare bulamayan müftülük yetkilileri bu kez cami duvarının taşlarının düşmesine de oralı olmadı.


VALİ ÖKSÜZ'ÜN TALİMATI DA YAZILARI SİLDİRTEMEDİ
Özellikle Kars Kalesi, 12 Havariler Kilisesi, Evliya Cami ve birçok cadde ve sokaktaki duvarlara yazılan yazılar, önüne geçilmez bir çevre ve görüntü kirliliği yaratıyor. Kars Valisi Türker Öksüz'ün cami duvarının üzerinde bulunan yazıların silinmesi konusunda verdiği talamatı da adeta kulak ardı edip bir çok baheneye sığınan müftülük yetkilileri bu kez duvarın yıkılmasına da oralı olmadı.

 

ÖNCE "TAŞ DÜŞEBİLİR" UYARISI YAPILIP ŞERİT ÇEKTİLER, DAHA SONRA UYARIYI DA KALDIRDILAR!
Önce Cami duvarının taşlarının düşmesine uyarı yazısı ve şerit çekerek Kars'ı bu çirkin görüntüye mahkım eden yetkililer daha sonra gelen tepkiler üzeirne çare olarak, taşı yeniden tamir etmek yerine uyarı yazısı ve ikaz şeridini kaldırmakta buldular.

 

İL MÜFTÜSÜ DE CAMİNİN TAŞINI YERİNE KOYAMADI!
Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş ve müftülük yetkililerin günlerdir bu olumsuzluktan haberlerin olmasına rağmen cami duvarının taşının tamir ettirememeleri ise adeta deyim haline gelmiş "Sahipsiz Şehir Kars" sözünü bir kere daha akıllara getirdi.

 

VATANDAŞLAR "HEM SAHİPSİZLİK HEM DE SAYGISIZLIK"
Günlerdir cami duvarından düşen taşın yeniden tamir edilip yeniden yerine konulmamasıne tepki gösteren vatandaşlar; "Burası hem Kars'ın manevi önderi olan Hasan Harakani Hazretlerinin de türbesinin içerisinde olduğu bir alan hem de Evliya Camisi, baraya yerli yabancı turisler geliyor. Yıkılanı yapmak bu kadar zor mu? Bunun adı hem sahipsizlik hemde saygıszlıktır. Yetkillerin Kars'ı bu çirkin görüntülere maruz bırakmalarına hakları yoktur. Biran önce gereği yapılsın" dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.