BÖLGE Haber Girişi : 17 Nisan 2022 02:56

Gümüşhaneli Vali Hüseyin Öner, İki Şehri Karşı Karşıya Getirdi

Gümüşhaneli Vali Hüseyin Öner, İki Şehri Karşı Karşıya Getirdi
Ardahan Valisi Hüseyin Öner’in “UDHB Ardahan” isimli tekne ile ilgili kararı, iki kenti karşı karşıya getirdi.

Kars Olay-  65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın bakanlığı döneminde  gönderilen "UDHB Ardahan" isimli tekne, Ardahan Valisi Hüseyin Öner'in talimatıyla kendi memeleketi olan Gümüşhane'nin Özkürtün ilçesine satıldı. 

 

 

3 yıl önce 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan tarafından yaz mevsiminde göl üzerinde vatandaşların tekne gezintisi yapmaları için Çıldır Gölü’ne;  biri Ardahan tarafında diğeri ise Kars tarafında hizmet etmek üzere görkemli iki tekne indirilmiş ve bu tekneler için bir de iskele yaptırılmıştı.

 

Ancak 2017 yılında fırtına çıktı. Çıkan fırtına ve buzlanma nedeniyle Ardahan’daki Çıldır Gölü kıyısında kalan iskele tahrip oldu. Yaşanan iskele tahribatı nedeniyle, 2018 yılında İl Özel İdaresi’ne teslim edilen “UDHB Ardahan” isimli gemi de kullanılamadı.

 

Tahrip olan iskele uzun yıllar tamir ettirilmeyince, “UDHB Ardahan” isimli gemi 04.04.2022 tarihinde Ardahan Valisi Hüseyin Öner tarafından, Gümüşhane’nin Özkürtün belediyesine satıldı.

 

 

 

Gümüşhaneli Vali Öner'in, bu devir teslim işlemleri, Ardahan kamuoyunda  büyük tepkiye neden olurken Vali Öner bu talimatıyla Gümüşhane ve Ardahan'ı karşı karşıya getirdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yılmaz Arı 19 Nisan 2022 12:05

    Kopyasını paylaştığınız resmi yazıda devir işleminin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından devredildiği belirtilmektedir. Siz ise valinin devrettiğini söyleyerek kamuoyunu yanıltıyorsunuz. Yazıdan valinin bir dahlinin olmadığı anlaşılıyor. Haberi yapanın okur yazarlığı var mıdır acaba?