KARS Haber Girişi : 15 Mart 2019 01:58

Doğu Ekspresi’ne Neden Bilet Bulunamıyor?

Doğu Ekspresi’ne Neden Bilet Bulunamıyor?
Ak Parti Kars Milletvekili ve önceki dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hadi Özışık‘ın Youtube kanalına konuk oldu.

Kars Olay-Ak Parti Kars Milletvekili ve önceki dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık‘ın Youtube kanalına konuk oldu.  Özışık’ın  son yıllarda popüleritesi giderek artan Doğu Ekspresi hakkındaki sorularını yanıtlayan Arslan, trene bilet bulmanın neden bu kadar zor olduğuna da açıklık getirdi.

Trenin vagon sayısının 6’dan 14-15’e çıkarıldığını yine de olağanüstü ilgi nedeniyle taleplerin tam karşılanamadığını belirten Ahmet Arslan,  şunları söyledi; “Doğu Ekspresi  bu kadar revaçta olmadan önce 3 pulman 1 kuşetli, 1 yataklı ve 1 de yemekli vagonu vardı. 6 vagon şimdi 14 veya 15 vagona çıkarıldı. Yine 3 pulman vagonu var. Ayrıca 4 kuşetli, 5 yataklı vagonu var. Ancak olağanüstü bir ilgi var.”

 

TUR ŞİRKETLERİNE SATILAN BİLETLER
Biletlerin tur şirketlerine satılması  eleştirilerine de yanıt veren Arslan, “İnsanlar şöyle zannediyor; efendim hepsi tur şirketlerine veriliyor. Hayır, bir kısmı tur şirketlerine veriliyor. Çünkü tur şirketleri yolcuyu getiriyor, burada 3-4 günlük paket sunuyor. Sonra uçak veya trenle geri gönderiyor. Biletlerin çoğunluğunun bireysel gelmek isteyenlere satılması amaçlansa da o kadar çok talep bulunuyor ki hemen satılıyor” dedi.

 

“2 DAKİKADA BİLETLER TÜKENDİ”
Yoğun bilet talebine bizzat şahit olduğunu da dile getiren Ahmet Arslan, daha önce bir ilave vagon eklediklerini ve 2 dakika içerisinde tüm biletlerin tükendiğini söyledi.

 

DOĞU EKSPRESİ’NİN YANINDA YENİ BİR EKSPRES
Ahmet Arslan, Hadi Özışık’ın, “Buraya gelmekte sıkıntı çeken, bilet bulmak da zorlanan insanlar için rahatlatıcı bir yeni bir haberiniz var mı?” sorusu karşısında ise şu ifadeleri kullandı;

“İstiyoruz ki Doğu Ekspresi’nin yanında yeni bir ekspres olsun. O tamamen turist getirme amaçlı olsun. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, Demiryolu Genel Müdürlüğümüz ve Kültür Turizm Bakanlığımız  ona yönelik bir çalışma da yürüyor. İnşallah onu da gerçekleştirdiğimizde daha fazla insanımızı ağırlayacağız. Ama şu gerçek ki; olağanüstü bir ilgi var ve biz bir tren daha koysak, ilave bir tren daha istenecektir.”

 

Kaynak: Kars'ın Değerleri / ALİ Parim

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.