SAĞLIK Haber Girişi : 15 Mart 2019 01:26

14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Lazoğlu mesajında; "sağlık çalışanlarımızın her şeyin en iyisine en güzeline layık olduğunu" belirtti.

Kars Olay- Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu mesajının devamında şu ifadelere yer verdi. "Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Tıp Bayramı, ilk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul'un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, “Sağlık Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Meşakkatli bir eğitim sürecinin ardından, ülkemizin dört bir yanında gece gündüz demeden her yerde her şartta büyük özveriyle insana hizmet için fedakârca çalışan Hekimlerimiz ve Sağlık çalışanlarımızın gayretleri takdire şayandır.        

Özünde insana hizmet etmek ve hayat kurtarmak olan bu meslek ancak yoğun bir sevgi ve aşkla icra edilebilir. Bu onurlu mesleğin mensupları olan sağlık çalışanlarımızın her şeyin en iyisine en güzeline layık olduğunu düşünüyor ve bunun için gayret gösteriyoruz.

Bu duygu ve Düşüncelerle Tüm Hekimlerimiz ve Sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum."dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.