SİYASET Haber Girişi : 04 Ocak 2018 15:25

CHP Kars İl Başkanı Aras Güven Tazeledi

CHP Kars İl Başkanı Aras Güven Tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Kongresini CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirdi.

Kars Olay-Kars Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede partinin mevcut İl Başkanı Mustafa Aras ile Atakan Sabur aday oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede bir konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Kars'ta olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Benim sizlerden isteğim şudur ki tam anlamıyla demokrasinin ileriye taşınması ve daha mükemmel olması için çalışmalıyız.” dedi.

Yarın seçim olacakmış gibi çalışmaları gerektiğini hatırlatan Yılmaz, “Seçimlerin 2019 yılında olacağı söylense de ben de bu seçimlerin 2019 yılına kalmayacağına inananlardan birisiyim. Bu noktada her an hazır olmalı ve hatta aklımızın bir köşesinde yarın seçim olursa bizim belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız kim olmalı diye düşünmemiz gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Yılmaz, hükümeti eleştirerek, yeni yılda Kanun Hükmünde Kararname’lerin (KHK) sona ermesi temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Ardından CHP Kars İl Başkan adayı Atakan Sabur bir konuşma gerçekleştirerek, CHP’nin Kars’taki yerel yönetiminin izlediği yanlış politikaları ve başarısızlığı eleştirdi. Adaylardan mevcut İl Başkanı Mustafa Aras ise Sabur’un açıklamalarına cevap getirerek, sert bir dille eleştirdi. Başkanlığı sürecince gerçekleştirilen faaliyet ve çalışmaları değerlendiren Aras’ın konuşması ardından partili dört kişiye 3’er dakika konuşma hakkı tanındı.

Konuşmalar ardından yapılan seçimde, 59 delegenin 43'ünün oyunu alan Mustafa Aras, yeniden CHP Kars İl Başkanlığı’na seçildi.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.