EĞİTİM Haber Girişi : 19 Şubat 2018 01:18

Azerbaycan-Türkiye Kardeşliği Kızılay Anaokulu Açıldı

Azerbaycan-Türkiye Kardeşliği Kızılay Anaokulu Açıldı
Kars’ta Azeri iş adamı, Palmali Holding Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu tarafından yaptırılan Azerbaycan-Türkiye Kardeşliği Kızılay Anaokulu’nun açılışına canlı bağlantı yapan Başbakan Yıldırım, emeği geçenlere teşekkür etti

Kars Olay- Bugün Kars Valisi Sayın Rahmi Doğan, Başbakan Binali Yıldırımın himayelerinde eşi Semiha Yıldırım rehberliğinde Türk Kızılay’ı tarafından hayata geçirilen “81 İl 81 Anaokulu Projesi” için düzenlenen toplu açılış törenine yapıldı.
 
Toplu açılış töreni ve diğer programları için Erzincan’da bulunan Başbakan Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte Erzincan Şehit Piyade Uzman Çavuş Selim Topal Anaokulunda 81 İl 81 Anaokulu Projesinin Toplu Açılış Töreni gerçekleştirdi.
 
Törende video konferans sistemi ile açılış yapacak olan illere bağlanan Başbakan Yıldırım ilk olarak Kars’a bağlanarak Kars Vallisi Rahmi Doğan ile birlikte 81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında Türk Kızılay’ı tarafından Kars Mehmetçik İlkokulu bünyesinde yaptırılan Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Kızılay Anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.
 
Törende video konferans sitemi ile Başbakan Binali Yıldırım ve katılımcılara hitaben konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan,  Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin diyarı Kars’tan tüm katılımcılara saygı ve selamlarını ileterek, bu anlamlı projede emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
 
Vali Doğan konuşmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Mehmetçik İlkokulu bünyesinde yaptırılan Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Kızılay Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.
 
Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Kızılay Anaokulunun açılış törenine, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Y. Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.