EKONOMİ Haber Girişi : 19 Şubat 2018 00:28

Kars Tarımda Hak Ettiği Değeri Kazanıyor!

Kars Tarımda Hak Ettiği Değeri Kazanıyor!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba bir dizi programlara katılmak üzere Kars'a geldiler.

Kars Olay-Programları kapsamında 12 Şubat 2018 Pazartesi akşamı Kars'a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı havaalanında Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Y. Selahattin Beyribey ve diğer il protokolü karşıladı.
 
Geceyi Kars’ta geçiren Bakan Arslan, sabah diğer protkol üyeleri ile birlikte Kars Tren Garına geçerek, son günlerde yoğun talep gören ve Kars turizmine büyük ivme kazandıran Doğu Ekspresinde incelemelerde bulundu.
 
Doğu Ekspresi treni ile Sarıkamış’a giden Bakan Arslan trende incelemelerde bulunarak, yolcular ile bir süre sohbet etti. 
 
Sarıkamış tren istasyonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Arslan daha sonra yanındaki heyetle ile birlikte Kars’a dönerek Kars Tarım Zirvesi programına katılmak üzere Kars'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı havaalanında karşıladı.
 
Havaalanında ki karşılamanın ardından iki Bakan birlikte, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne geçerek burada Hürriyet Gazetesi ve Denizbank tarafından düzenlenen Kars Tarım Zirvesine katıldılar. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantıda, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Çağlar Gögüş, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Kars Valisi Rahmi Doğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba birer konuşma yaptılar.
 
Kars Valsi Rahmi Doğan yaptığı konuşmada, Türkiye'deki tarım ve hayvancılık konusunda üretici ve çiftçilerimizin talep ve sorunlarının ele alındığı zirvenin Kars’ta yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, zirvede alınacak kararların hayırlara vesile olması dileği ile katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
 
Kars Valisi Rahmi Doğan'ın konuşmasının ardından söz alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’da Kars'taki tarım ve hayvancılık konularında yürütülen çalışma ve projeler hakkında açıklamalarda bulunarak, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
 
Zirvede son olarak konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da konuşmasında, Kars’ın tarım ve hayvancılık konusundaki önemine vurgu yaparak, üretici ve çitçilerin sorunlarını asgari seviyeye çekmek adına Bakanlıklarınca yapılacak olan çalışma ve projeler hakkında bilgiler verdi.
 
Daha sonra iki Bakan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki zirvenin ardından Kars'tan ayrıldılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.