SİYASET Haber Girişi : 30 Ekim 2018 16:21

Atıf Özbey Belediye Başkanlığı İçin Aday Adaylığını Açıkladı

Atıf Özbey Belediye Başkanlığı İçin Aday Adaylığını Açıkladı
Tecrübeli siyasetçi ve Gazeteci Atıf Özbey AK Parti Kars Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

 

Kars Olay- Kars'ta 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan seçimlere aday adayları ve partilerin hazırlıkları aralıksız sürüyor. 

Kars Belediye Başkanlığı için ilk olarak aday adaylığını açıklayan isimlerden birisi olan siyasetçi ve gazeteci Atıf Özbey sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı paylaşımda; "ViraBismillah, Kars Belediye Başkanlığına Aday Adayıyım, Dua ve Desteklerinizi Bekliyorum dedi."

AK Parti'de Belediye Başkan aday adaylarının resmi başvuru takvimi ise 5 Kasım 2018 tarihinde başlayacak.

AK Parti Kars Belediye Başkanı adayı Atıf Özbey kimdir?

Kars Kağızman'ın Aşağı Tut Köyü'nde dünyaya gelen Atıf Özbey Kağızman Lisesi'nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimine Pakistan'da devam etti. Lahore Pencab Üniversitesi Seyit Mevdudi Uluslararası İslam Enstitüsü –İslam Hukuku ve Kültürü Fakültesi'nden mezun olan Özbey siyasi hayatına Prof. Dr. Necbettin Erbakan'ın yanında adım attı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın uluslararası alandaki çalışmalarında danışmanlığını ve tercümanlığını yapan Özbey, sonrasında partideki çeşitli çalışmaların ardından Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Sayın M. Recai Kutan'ın dört yıl Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulundu.

Saadet Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı da yapan Özbey, Has Parti'nin kuruluşunda yer aldı ve Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un Baş Danışmanlığı’nı yaptı.

Ulusal ve Uluslararası alanda birçok konferans, sempozyum ve TV programlarına konuşmacı olarak katılan Özbey El-CAZİRE televizyonunun "Londra Ödülü" sahibidir. TV 5 televizyon kanalında "Dünya Gündemi" adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Özbey 2014’ten bu yana Kanal 5’in Genel Koordinatörlüğünü ve Siyaset Analizi programının sunuculuğunu yapmaktadır. Öte yandan TRT Haber'de de editörlük görevini halen sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Özbey Arapça, Kürtçe ve İngilizce dillerini çok iyi derecede, Urduca ve Farsça dillerini iyi derecede konuşmaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.