Kars Olay-Amazonlar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Gönüllü Genç Sporcuları Dağda, Doğada, Köyünde, Tarihi yapıların çevrelerinde; Sarıkamış'ta Katharina Köşkü Ormanında. Diyarbakır Ergani Kavaklı mevkinde ve Gürpınar mevkinde doğada temizlik yaptılar ve büyüklere mesajlarını sesli olarak gönderdiler.

“Dağlar, Doğa hepimizin ve yaşanacak bir Türkiye'miz için Çöplerimizi doğaya bırakmayalım.  ayak izimizden başka iz, doğaya bırakmayalım.” dediler.

Amazonlar Kulübünün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü  ile yapmış olduğu protokol ve Kars Valiliği ilgi ve emniyeti ile “Hayatta Emniyet Almayı Öğreniyoruz” projesi kapsamında DOĞADA TERAPİ, DOĞADAN ESERLER ve İLK YARDIM kamplarına katılan, Kars Kent Ormanda  profesyonel Yaz Dağcılık  eğitimi alan Amazonlar Genç Sporcuları, 21 Aralık 02 Ocak tarihleri arasında Sarıkamış'ta bu gençler bir araya gelecekler bu tarihlerde yapılacak Kış Dağcılık ve Olimpik Dağ kayağı Eğitimlerine katılacaklar ve Allahuekber Şehitleri Anma Törenlerinde zirve yapacaklar. 

Amazonlar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Gül Soydan, “Doğada Temizlik Zamanı etkinliğine Kars ve Diyarbakır'da eşzamanlı katılan gönüllü tüm sporcularımızı kutluyoruz.” dedi.

Doğada Temizlik Zamanı etkinliğine katılan Amazonlar Sporcuları; Kars Sarıkamış  Sudi Celik, Nur Muhammed Ögel, Necati Akgül, Esma Nur Aybay, Mutlu Çelik, Eren Erdoğdu, Diyarbakır Ergani Gürpinar mevki Dinar Aslan, Medine Aslan, Büşra Aslan, Yusuf Aslan, Habib Aslan, Berivan Aslan, Dijvar Aslan, Ali Baran Aslan, Diyarbakır Ergani Kavaklı Mevki Büşra Acar, Mehmet Star Acar, Zehra Acar, Serdar Acar, Oğuzhan Acar, Azra Acar, Ümran Acar, Musa Acar, Fatih Acar, Gülizar Acar, Pelşin Duru Aslan Arjin  Aslan.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.