SİYASET Haber Girişi : 29 Mart 2019 00:19

AK Parti Vekillerinden Önemli Açıklamalar

AK Parti Vekillerinden Önemli Açıklamalar
Kars'ta 31 Mart seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında MHP adayı Çetin Nazik ile seçime giren AK Parti,31 Mart seçimlerinde Karsın kazanması için desteklenmesi gerektiğini belirterek vatandaşların tercihlerinin Cumhur İttifakından yana olmalı denildi.

Kars Olay- 65. Dönem UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, parti yönetimi ve İl Genel Meclisi adaylarıyla birlikte basın mensuplarıyla buluştu.

Basın toplantısında 31 Mart seçimleri hakkında açıklamalarda bulunulurken, Kars Belediyesi için AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın adayı Çetin Nazik'e Kars için destek olunması gerektiği belirtildi.

 

Konuşmaya başlayan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın; "Seçime üç gün kaldı, Kars siyasi hayatında belki yerel seçimlerde ilk defa uygulanan sistemle karşı karşıyayız. Genel seçimlerde ittifak oldu fakat bu sistem daha farklı. 19 Şubatta Kars Merkezde Cumhur ittifak adayı olarak MHP lehine adayımızı çektik. 19 Şubattan bu tarafa Kars Merkezde ittifak adayımız Çetin Nazik ile belediye meclis üyelerinin ise ortak listeden oluştuğu bir kadro ile seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. 7 ilçe 1 belde ve Kars Merkez olmak üzere dokuz noktada seçime hazırlanıyoruz. AK Parti ailesi ve teşkilatı olarak ittifak adayımız Çetin Naziği destekliyoruz ve seçmenlerimizden de desteklemelerini istiyoruz. Kars'ta seçim çalışmaları güzel bir atmosferde yürüdü, diğer siyasi partilere de huzurlarınızda huzurlu bir seçim süreci olduğu, çekişmenin olmadığı için teşekkür ediyor böyle huzurlu ve güvenli seçimlerin geçmesini diliyorum." dedi.

 

Daha sonra söz alan AK Parti Kars Milletvekili TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Yunus Kılıç ise ; Seçimlerin huzur içerisinde ve insanımızın hür iradesinin net bir şekilde sandığa yansıyacağı şekilde huzurlu bir seçim olması hepimizin ortak temennisidir. Kars için bir seçim ittifakı var ve insanımızın yadırgadığı alışamadığı, dolayısıyla seçmenlerin ne yapacağını da karar veremediği bir süreç yaşıyoruz. Türkiye'de hükümet sistemi değişti ve bu sistemde yapılan ilk seçim olacak. Eskiden böyle bir şeye gerek ve ihtiyaç yoktu ama şuan yeni sistem belkide ilerde iki kişinin oylanmasını sağlayacak bir sisteme doğru gidiyor. Şuan belkide yapılan bu ittifaklar bunun hazırlık ve antremanları, Türkiye bu ittifaklarla iki kutuplu bir seçim sistemini getirecek. Genel İttifak kapsamında ilimiz içinde böyle bir karar verilmiştir ve bu karar verildikten sonra bizlerin çok fazla tartışmasının sonuca pek katkı yapmayacağını düşünüyorum. Biz bu ittifakı birlikte şehrimize hizmet edebileceğimiz bir ittifak olarak görüyoruz. Seçimden sonra ittifakın bozulması gibi bir durumun olmadığını ve AK Parti ile MHP ittifakının devam ederek ülkeye hayırlı olacağını düşünüyorum" dedi.

 

Son olarak konuşma yapan 65. Dönem UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise; " Kars adına sorumluluk almış milletvekilleri ve teşkilat olarak Karsa görev sürelerimizce hizmet edeceğiz. AK Parti hükümeti ile son 17 yılda Karsa 12 Milyar TL yatırım yapıldı. Hangi alana düşünülürse düşünülsün karayolları ulaşım demir yolu ve haberleşme alanında 3 katrilyon yatırım yapılmış. Yine tarım ve hayvancılıkla ilgili ciddi kaynaklar aktarılmış yinede bununla yetinilmeyip yem bitkiciliği adına barajlar sulama göleti ve besi alanında kesimhane ve  besi organize projesi gibi önemli projelerde çalışıldı. Yine turizm sektöründe bir çok yatırım ve proje yapıldı. Karsa yatırım gelebilmesi adına uğraşıyoruz ve bununda karşılığını şehrimiz için görüyoruz. Bunlarla beraber biz istiyoruz ki Karsın şehir merkezi daha güzel olsun, bizim yaptığımız çalışmalar belediye hizmetleriyle de buluşsun ve Kars daha iyi bir noktaya taşınsın. Bu yüzden Kars Belediye Başkanlığı bizim için çok önemli, işte bu yüzden 31 Mart seçimleri Karsa bir başkan seçmek için değil, merkezi hükümetten Kars'a gelecek destek ve yatırımlar ile oluşturduğumuzun kaynakların buralarda daha da anlamlı olabilmesi adına önem arz ediyor."dedi.

 

Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü; "Kars'ta seçim süresince beş parti kendi adaylarıyla yarışıyor biriside  Cumhur İttifakı adayı Çetin nazik. Elbettt her biri kendince iddialı ben seçildikten sonra bir şeyler yapacağım diyor. Ancak biz tartının her iki kefesine artı ve eksileri koyarken Cumhur İttifakı adayının daha çok olduğunu görüyoruz ve bunu da sizlerle paylaşmak istiyoruz. Cumhur İttifakına Kars'ta bulunan bizler yani hükümetin  iki milletvekilinin ve hükümetin katkısı çok önemli. Siz bunu da sorabilirsiniz, siz milletvekilisiniz her şehriniz için her belediyeye destek olmayacak mısınız? elbette her belediye için millet vekili sorumluluğumuzu yerine getireceğiz belediyeye yapacağımız şeyleri yapacağız. Anacak bir parantez bir belediye düşününün ki her kadrosunda AK Parti meclis üyeleri ve milletvekilleri var, işte karar , uygulama ve denetleme  mekanizmasın yer alıp desteklediğmiz bir süreçte faydamız farklıdır, yer almadığmız bir belediye farklıdır. Geçtiğimiz beş yılda MHP'li bir belediye başkanı vardı vekiller olarak bir çok destek verdik. Ancak karar mekanizmasında denetlemesinde olmadığımız için yanlışlarına müdahale noktasında olmadığımız için Karslı bundan çok muzdarip oldu. Ancak MHP Genel başkanı ve karar mekanizmaları bundan rahatsız olarak dediler ki arkadaşım başkanlıktan ayrıl, kendisi kabul etmedi ve sonunda MHP'den ihraç edildi. Bu yüzden bizim karar verme ve denetleme mekanizmasında olmadığımız bir belediye ye destek verme şansımız fazla olmadığı gibi sorgulama durumumuz da olmadığı için sınırlı kalıyoruz. Bu sebeple AK Parti ve MHP tarafından oluşturulan Cumhur İttifağı çatısı altında karar verme, denetleme ve destek olma mekanizmalarında AK Parti teşkilatlarının olduğu bu ittifak'taki adayımız Çetin Nazik'e destek olarak 31 Mart'ta tercihlerimizi bu yönde kullanmalıyız." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.