SİYASET Haber Girişi : 03 Kasım 2018 19:29

AK Parti Kars Yerel Seçim Startını Verdi

AK Parti Kars Yerel Seçim Startını Verdi
AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 2019 Mart yerel seçimleri için açıklanan seçi takvimi sonrasında, Kars'taki seçim sürecine start verdiklerini açıkladı.

Kars Olay- AK Parti Kars İl Başkanlığı binasında basın mensupları ile bir araya gelen İl Başkanı Adem Çalkın aday aday başvurularının 5 Kasım 2018 tarihinde başlayacağını ve 12 Kasım 2018 tarihine kadar devam edeceğini belirtti. 

Başkan Çalkın yaptığı açıklamada; "Bildiğiniz üzere 2019 yerel seçimleri startı dünkü MKYK toplantısından sonra seçim takvimi belli olmuştur. Öncelikle Türkiye’mize, AK Partimize, Karsımıza hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah bu dönemde seçilecek olan Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis üyelerimiz, İl Genel Meclis üyelerimizle birlikte inşallah Karsımıza güzel bir hizmet edebilme fırsatı bulabiliriz. Başvuru tarihimiz 05.11.2018 yani pazartesi günü Allah’ın izni ile başlayacaktır. Başvurular 12.11.2018 yani diğer pazartesine kazar devam edecektir. Yine Belediye Başkanlığından ziyade Belediye ve İl Genel Meclis üyelikleri içinde aynı tarih söz konusudur. Pazar günü ise başvurular devam edip partimiz kapalı olmayacaktır. İl Belediyesine müracaat etmek isteyenler İl Başkanlığı’na İlçe Belediye Başkanlığına müracaat etmek isteyenler ise ister İlçe Başkanlığına isterlerse de İl Başkanlığı’na müracaatlarını yapabilirler. Ben Karsımızın bu anlamda 2019 yerel seçimlerine giderken sağlıklı bir şekilde düşüneceklerini ve bizimde Karsımıza layık adaylarla karşılarına çıkacaklarımıza emin olsunlar. Kars’ın AK Partiye ihtiyacı var bunu Kars’ta yaşayan vatandaşlarımız çok iyi bilmektedir.  Kars AK Partiye özlem ve hasret içinde AK Belediyeciliği beklemektedir. Bizim Sarıkamış, Akyaka, Arpaçay, Seli, Susuz ve Dağpınar Belde Belediyemiz bizim referanslarımızdır. Bu belediyelerimizi gidip gezebilirsiniz, şehir merkezine yapılan işleri gidip görebilirsiniz, ilçe merkezlerinde adeta devrim yaşandığını göreceksiniz. Kıymetli Kars halkımıza bir İl Başkanı bir hemşeriniz olarak seslenmek istiyoruz, Kars’ı muhalefette bırakmayalım, muhalefette bırakmak için yapılan söylemleri dikkate almayalım. Kars sahipsiz değildir Kars’ın Manevi sahibini biz Ebu’l Hasan Harakani olarak görüyoruz, nitekim Kars’ın da sahibi Karslılardır, kimse Kars’a bir sahip aramasın, bu söylemede çok karşıyım, çünkü bunu sık sık dile getiren siyasetçiler var bir yere sahiplik etmeye gerek yok. Bu gün Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten bir Cumhurbaşkanı var, o Cumhurbaşkanının her ilde Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Başkanları var. Biz bu şehirde hizmet eden neferleriz, biz kimseye sahiplik etmeye gelmiyoruz, Kars’a hizmet etmeye geliyoruz, bu anlamda da Kars’ın hizmetkârını seçmek için ellerimizi vicdanımıza koyacağız, ırkçılık yapmadan, ucuz siyasete bulaşmadan, siyasi tüccarlık yapmadan Allah’ın izni ile Kars’ta iktidar partisini tekrar Belediye yönetimine getireceğiz ve İnşallah Kars’ı şahlandıracağız, 2023 vizyonunda Türkiye’nin diğer illere uyum sağlayabilmesi için de Kars’ımızın AK Parti Belediyeciliği de girmesi lazım."dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.