SİYASET Haber Girişi : 31 Aralık 2017 00:33

Adem Çalkın 15 Temmuz'da Neler Oldu Gençlere Anlattı

Adem Çalkın 15 Temmuz'da Neler Oldu Gençlere Anlattı
Kars Ak Parti İl Başkanı aynı zamanda 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminde tanklara karşı dik durarak sembolleşen Adem Çalkın konuk edildi.

Kars Olay-Gençlik spor bakanlığı tarafından desteklenen projeler arasında yer alan İlk Emir Oku Kitap Kafe Projesi İstikbal İçin Değer Projesi’nden sonra Rehber Kalemler Derneği tarafından yürütülen ikinci proje olma özelliği taşıyor.

Kars’ta açılan il kitap kafe özelliğini taşıyan İlk Emir Oku Kitap Kafe Projesi Turan Çelebi Caddesi Cumhuriyet PTT yanında faaliyetlerini sürdürüyor.

Proje kapsamında günlük haftalık yapılan programlar ile birçok alanda tanınmış simaları  kitap kafe gençleri ile buluşturarak farkındalık meydana getiriyor.

Gençlere kültürel sanatsal bilimsel gelenek görenek ve tarihi bir şuur katma adına yürütülen faaliyetlerden çerçevesinde bu ayın son haftasında yapılacak söyleşi programına Kars Ak Parti İl Başkanı aynı zamanda 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminde tanklara karşı dik durarak sembolleşen Adem Çalkın konuk edildi.

Söyleşiye 15 Temmuz gecesinin canlı şahitleri Kars il Başkanı Adem Çalkın, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Çiftçi, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Abdulkadir Sarıdağ, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Durmuş, Halkla İlişkiler Başkanı Sefer Özabay, gençlik kolları başkanı Mehmet Emin Haliloğulları, Celal Acay, Ahmet Kaplan, Rehber Kalemler Derneği Başkanı Muammer Kakça,Proje Koordinatörü Hüsnü Çelik, Dernek Yönetim Üyesi Müjdat Çiftçi, Zafer Kahraman, Metin Sarar katıldı.

İlk Emir Oku Kitap Kefede saat: 17.30’da 15 Temmuz anısına hazırlanan ve o günlere şahitlik eden görüntülerden hazırlanan video katılımcılara izletildi. İzleyicileri o güne götüren video salonda gençler arasında hüzne sebep oldu.

İlk Emir Oku Kitap Kafe Proje koordinatörü Hüsnü Çelik, ülkemizdeki darbelerin ve darbe  teşebbüslerinin tarihsel sürecini anlatımı ile başlayan  söyleşide söz alan AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın 15 temmuz 2016 gecesi halkın iradesine el koymaya teşebbüs eden darbecilere karşı parti yönetimi ve Kars halkı ile büyük bir kahramanlık destanı yazdı. Ülkemizde her bir darbenin bizleri 30-40 sene geriye götürdüğünü söyleyen Çalkın, Harakani’nin torunları olan Kars halkı  15 temmuz gecesi darbecilere gereken dersi verdi. Ülkeyi dini değerlimizi kullanarak topluma aldatan bu hain örgüt emellerine ulaşamadı.

Darbe gecesi gerçek yüzünü gördüğümüz bu hain örgüt Anadolu’nun en zeki çocuklarını ve bu milleti kuran ile peygamber ile gelenekler ile risaleler ile kandırarak aldatmıştır.

O gece yaşananları saat sat anlatan Adem Çalkın, Emniyet Müdürü sayın Valimiz STK’lar dernekler ve halkımızın işbirliği içerisinde İstanbul’da, Ankara’da olduğu gibi Kars’ta da darbe teşebbüsünü akim bıraktık. Hiç bir can kaybı olmadan elhamdülillah geleceğimizi ipotek altına aldırmadan kurtardık. Emniyet binası önü olmak üzere 16 tane tank çıktığı ilimizde emniyet müdürünü almaya gelen askere hitaben söylediğim “benim genelkurmay başkanım esir alınmış siz kime hizmet ediyorsunuz” sözü karşısında darbeci asker söyleyecek söz bulamadı.

Darbe gecesinin seyrinin değişmesinde en önemli rolü oynayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sokaklara çıkın sözü oldu. Bu süreçte darbeye karşı duran Başbakanımız, ordu komutanları, devlet bahçeliye minnettarız.

Darbe gecesi mücadele sadece emniyet önünde değil havaalanı, Kazımpaşa caddesi, Çevik Kuvvet önü, il trafik ve belediye önünde de verildi. Kahramanca mücadele veren Kars halkına bir daha teşekkür ediyoruz.

Çalkın, her zaman diyorum Allah biz vatansız bayraksın yurtsuz bırakmasın. Allah birlik beraberlik dirliğimizi bozmasın. Bir birimizden ayırmasın. Allah’ın ipine sımsıkı sarılmayı nasip etsin.

Bizlere bu fırsatı verdiği için dernek başkanı Muammer Kakça’ya, kitap kafe proje koordinatörü Hüsnü Çelik’e teşekkür dedi.

Yoğun bir katılımın olduğu söyleşiye katılan gençlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.