KARS Haber Girişi : 02 Mayıs 2023 16:52

500 Yataklı Kars Bölge Hastanesinin Temeli Atıldı

500 Yataklı Kars Bölge Hastanesinin Temeli Atıldı
141 dönüm açık, 141 metrekarelik kapalı alana sahip 500 yataklı Kars Devlet Hastanesi'nin temeli dualar eşliğinde atıldı.

Kars Olay- Kars Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine Sağlık Bakan Yardımcısı Prof Dr. Sebahattin Aydın, 65. Hükumet Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valisi Türker Öksüz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, AK Parti Kars Milletvekili Adayları Adem Çalkın, Prof. Dr. Yunus Kılıç'ı yanı sıra çok sayıda kurum, daire amiri ve vatandaş katıldı.  

1 milyar 719 milyon TL’ye ihalesi gerçekleştirilen toplam 282 metrekarelik alana inşa edilecek Kars Devlet Hastanesi’nin 141 dönüm açık, 141 dönümü ise kapalı alan olarak Kars halkının hizmetine sunulacak. Kapalı alan içerisinde 18 ameliyathane, 43 yeni doğan bakım ünitesi, 56 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 43 yeni doğan yoğun bakım ünitesi, acil kısmında ise 4 yoğun bakım ünitesinden oluşacak Kars Devlet Hastanesi’nin içerisinde ise 138 adet poliklinik yer alacak.

Bölge hastanesi olma noktasında önemli bir yatırım olan Kars Devlet Hastanesi’nin 2025 yılında tamamlanarak, Kars halkının yanı sıra Gürcistan, Ermenistan ve İran ülkelerinden de hasta kabulü gerçekleştirmesi planlanıyor.

Temel atma töreninde hastanenin ihale sürecini değerlendiren ve sürecin neden uzadığına ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof Dr. Sebahattin Aydın, artan maliyetlerin ihale sürecine etki ettiğini belirterek, şartların oluşması neticesinde temel atma törenini gecikmeli olarak yapmanın burukluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bu gecikmeye rağmen 20 Ocak 2023 tarihinde ihalesi yapılan iki hafta önce sözleşmesi imzalanan ve geçen hafta yer teslimi tamamlanan Kars Devlet Hastanesi’nde hızlı bir şekilde inşaata başlandığının altını çizen Aydın, kısa sürede tamamlanıp hizmete açılacak olan hastanenin açılışında da Kars’ta olmayı ümit ettiğini kaydetti.

Öte yandan eski dönemlerde hastanelerin kötü durumuna ilişkin şimdiki gelişmeleri tören alanında anlatan Bakan Yardımcısı Aydın, Kars’ın konumu itibariyle bölge hastanesinin sadece bölge illere değil, konumu itibariyle bölgedeki ülkelere de ev sahipliği yapacağının hatırlatmasını yaptı. Sağlık Bakanlığı olarak, 65 yaş üstü kronik hastalığı bulunan vatandaşlara talep doğrultusunda evde sağlık bakımı yapıldığını da sözlerine ekleyen Sebahattin Aydın, artık sağlık hizmeti için başka illere giden değil, başka ülkelerden de hasta kabul eden bir bölge olacağını dile getirdi.

Temel atma töreninde Kars halkının en büyük taleplerinden bir tanesinin sağlık sektöründe atılacak adımlar olduğuna dikkat çeken 65. Hükumet Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ise, bu yatırımla birlikte Kars’ta sağlık hizmeti anlamında bir milat olacağını ve bölgede komşu ülkelere ev sahipliği yapması hasebiyle ciddi anlamda söz sahibi olacağını vurguladı. Önceliğin sağlık olduğunun bilincinde yapılan her hizmeti hak eden Kars halkına bu yatırımın hayırlı olması temennisinde bulunan Arslan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve ekibine, ayrıca emeği geçen herkese Kars halkı adına teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından dualar edilmesiyle birlikte 500 Yataklı Kars Devlet Hastanesi’nde çalışmalara başlandı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.