SİYASET Haber Girişi : 09 Eylül 2018 01:03

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kars'ta

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kars'ta
Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül Kars'ta.

Kars Olay- Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül eski Kars Milletvekili Zeki Karabayır’ın kızı Kübra Karabayır ve Gökhan Yıldız’ın düğününe katılmak üzere havayolu ile Kars'a geldi.

Kars'ta ilk önce Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ü burada İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay karşıladı. Gül ve eşi Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi'nde bulunan ışıklı sonsuzluk yolu, revir, koğuş, Kazım Karabekir Paşa'ya hediye edilen Beyaz Vagon ve interaktif alanların bulunduğu kısımlarını tek tek gezerek müze hakkında bilgiler aldı.

Burada Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müze ziyareti hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; " Müzeyi görmekten büyük bir memnuniyet duydum çünkü Türk tarihinin en hüzünlü en acı sayfaları 100 yıl önce buralarda yaşandı. Burada yaşananlar çok acı tabi sadece Sarıkamış değil bütün bu cephede o yıllarda 4-5 yıl içerisinde yaşananlar çok büyük çarpışmalar oldu, büyük yokluklar içerisinde oldu. Belki bu cepheyi savunurken Güney'deki bir çok cephelere yardım gidemediği için tüm oralar terk edildi. Ama Türk tarihinin en hüzünlü acıklı yılları malesef Kafkas cephesinde buralarda oldu. Bu hüzünler içerisinde büyük kahramanlıklar, başarılar oldu. Bu cephe Kars'tan Bakü'ye kadar Kafkas ordusunun kahramanlıkları unutulmaması gerekiyor. Burada yaşananlar yeni nesillere özel bir şekilde hatırlatmak tabi ki de devletin en güzel hizmetlerinden birisi. Burada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Herkesin burayı gelip görmesi lazım. "ifadelerini kullandı.

Buradaki ziyaret programı sonrasında Hasan Harakani Hz. Türbesi'nin bulunduğu Kars Evliya Camisi'ne geçen Gül ve eşine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Cumhurbaşkanı Gül, kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen vatandaşların bu arzusunu kırmayarak hepsi ile fotoğraf çekilirken, türbede yapılan dua sonrasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül Sarıkamış'a gitmek üzere Kars'tan ayrıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.