KARS Haber Girişi : 12 Temmuz 2019 15:47

Yunus Kılıç iftiracı yazar için açtı ağzını yumdu gözünü: Zıkkım olsun

Yunus Kılıç iftiracı yazar için açtı ağzını yumdu gözünü: Zıkkım olsun
TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, OdaTV yazarı Salih Seçkin Sevinç’in turizmcileri ve Kars esnafını zan altında bırakan ‘Adeta Çöp Yiyorsunuz’ başlıklı yazısına canlı yayında ateş püskürdü.

Kars Olay-Yunus Kılıç, Kanal 5 ekranlarında Atıf Özbey’in moderatörlüğünü yaptığı ‘Siyaset Analizi’ programına konuk oldu. Kılıç’ın gündeminde geçtiğimiz günlerde ‘Adeta çöp yiyorsunuz’ başlığıyla bir yazı kaleme alan ve Kars’a gelen turistlere çöp yedirildiği iddiasında bulunan OdaTV yazarı Salih Seçkin Sevinç de vardı.

 

“Batıda yaşayanlar da dahil olmak üzere milyonlarca Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı insan var. Kimse orada yediklerinden dolayı ölmedi” diyen Kılıç, “Bu tip adamlar orada burada bedavaya yemek yemeye alışmış tipler. Allah bilir birisi bundan yapmış olduğu hizmetin parasını aldı. Bu da onun içine oturdu. Çünkü beleşçi bunlar. Giderler ‘iki tane yazı yazacağım, kameraya çekeceğim’ diye çullanırlar bir işletmenin üzerine. Yerler, içerler, yatarlar sonra da düzmece methiyeler yazarlar” ifadelerini kullandı.

 

Yunus Kılıç yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; 

Zıkkım Olsun
“Gitmişsin nerede yediğin de belli olmayan bir hangel yemişsin. O da senin sevdiğin tatta değilmiş. Zıkkım olsun. Gelseydin ben sana yedirseydim en güzelini. Batıda yaşayanlar da dahil olmak üzere milyonlarca Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı insan var. Kimse orada yediklerinden dolayı ölmedi. Neticede orada biz bir medeniyet geliştiriyoruz. Eleştiri bu kadar basit olmamalı. Bu kadar seviyesiz olmamalı. Zaten iyi niyetliyseniz bunu gazete köşelerine de taşımanıza gerek yok. Gidersiniz Halit Bey (Halit Özer) gibi Turizm Acenteler Birliği’ne dersiniz ki; ‘şu esnaftan, şu muamelesinden, şu görüntüsünden şikayetçiyim. Kendilerine bir çeki düzen verseler şehir için iyi olur’. Bakın ne kadar iyi niyetli bir şey değil mi?

 

"BURADA GURURLA DA SÖYLÜYORUM"
Bir de turizmde hizmet bir süreçtir. Bu zamanla öğrenilir, zamanla geliştirilir. Birlikte el atarsak, iyi eleştiri yaparsak, uyarırsak, katkı yaparsak gelişir. Yıkarsak gelişmez. Şimdi eskiden güzel Kars’ıma  giderken trenlerde yer yoktu. İkinci treni koyduk. Bir tane tren varken herkes bilet bulmak için bizi arıyordu. Ben kendi oğluma bilet bulamadım. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımız da dahil siyasilere anlattım bunu. Sağ olsun Kültür Bakanımız Kars’a geldi, durumu gördü. Bunu ilk dillendiren de benim. Burada gururla da söylüyorum. Kars’a ikinci tren lazımdı. Böyle bir fırsat yakalamışken niye olmasın. İnsanlar Kars’a gelmek istiyor, sen ‘gelme trenimiz yok’ diyorsun. Sağ olsun anlayış gösterdiler. Ahmet Bey (Ahmet Arslan) ile de gidip sayın Kültür Bakanımıza teşekkür ettik. İkinci tren geldi Kars’a. Hala Kars dışında ikinci trenin geldiği yer yok. Uçaklarda milletvekili olarak bilet bulamıyorum. Otobüs seferlerinde yer yok. Her türlü yoldan insanlar Kars’a gelmeye çalışıyor. Sen burada çıkmışsın, bir yerde bir yemek istediğin gibi olmamış diye yazıyorsun.

 

"Beleşçi Bunlar"
Şimdi bundan emin olun, araştırın bu tip adamlar orada burada bedavaya yemek yemeye alışmış tipler. Allah bilir birisi bundan yapmış olduğu hizmetin parasını aldı. Bu da onun içine oturdu. Çünkü beleşçi bunlar. Giderler iki tane yazı yazacağım, kameraya çekeceğim diye çullanırlar bir işletmenin üzerine. Yerler, içerler, yatarlar sonra da düzmece methiyeler yazarlar.

 

"Bu Yazıyı Yazdıran Zihniyet Son Cümlede Ortaya Çıkıyor"
Orada başka bir terbiyesizlik, ahlaksızlık daha var. Çok net söylüyorum. Adam, bütün Kars’ı yerle bir ederken, yazının sonunda henüz kurulmamış olan, kurulacağı düşünülen bir işletmeye ne biçim övgüler yağdırıyor. Yani buna bunu yazdıran zihniyetin ne olduğu aslında yazının son cümlesinde ortaya çıkıyor.Orada bir-iki isimden bahsediyor. İsimlerini anmayacağım şimdi. Onlar, biz Kars’a  değer katacaklarını düşündüğümüz için sürekli destek olduğumuz adamlar. Bu ahlaksızlar, sırf siyasi yakınlıklarından dolayı gelip onları överken koskoca bir medeniyet şehri Kars’ı yerle bir etmeye hiçbir insanın vicdanı el vermez.

 

İnşallah Kars'tan Bir Daha Yolunun Geçmemesini Diliyorum"
Kendisini kınıyorum. İnşallah Kars’tan bir daha yolunun geçmemesini diliyorum. Tabiri caizse o bölgeye, o şehitler diyarına yakışır bir  maneviyatta  gelirse inşallah, o zaman ben onu orada ağırlayacağım.  Özür dilemesi gerekiyor. Senin iki tabak yemek bedava yiyememişsin diye bu kadar eleştiri yapmaya hakkın var mı? Bu tamamen vicdansızlık, kendini bilmezlik.

 

ODA TV'YE ÇAĞRI
OdaTV’ye de buradan onu şikayet ediyorum. Çünkü OdaTV’nin adıyla yazmış. Eğer onlar de kendi kurumsal hüviyetlerini korumak istiyorlarsa bu adamı kendileri de cezalandırmaları gerekir.”

 

Kaynak: Kars'ın Değerleri

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Serkan akyol 12 Temmuz 2019 18:17

    Helal sana vekilim