BÖLGE Haber Girişi : 02 Temmuz 2021 00:59

Yılın en pahalı karpuzu Iğdır'da satıldı!

Yılın en pahalı karpuzu Iğdır'da satıldı!
Doğu Anadolu bölgesinin Çukurovası olarak nitelendirilen Iğdır'da başlayan karpuz hasadının ilk ürünü açık artırma ile satıldı.

Kars Olay- Tarladan ilk karpuzu koparan Iğdır valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, kopardığı karpuzu açık artırma ile karpuz hasadına gelen misafirler arasında açık artırmaya çıkardı.

 

 

İlk hasat karpuz 6.250 TL den alıcı buldu. Iğdır, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce, ilk ürünlerin toplanması için hasat tarla günü düzenlendi. Yıllık yaklaşık 35 bin ton karpuz üretiminin gerçekleştirildiği Iğdır’da yetişen karpuzlar çıvar illere satılarak Iğdır ekonomisine katkı sunuyor.

 

 

Dua edilmesinin ardından Vali ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan ve Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Yolcu ile kurum müdürleri, çiftçilerle bir süre hasat yaptı.

 

 

Vali Sarıibrahim,yaptığı açıklamada, karpuzun Iğdır’ın tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Hem yöremizde hem de çevre illerimizdeki esnaflarımıza Iğdır'ın sebze ve meyvesini kullanmalarını, hem bize hem de Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze başvurmalarını rica ediyoruz. Hep birlikte olalım, ürünlerimizi birlikte satalım ki daha da değerlensin." dedi. Karpuz tarlası sahibi Alican Akçan’da yörede ilk karpuzu kendisinin yetiştirdiğini belirterek, fiyatlar çok düşüktü yeni yeni artıyor.Sayın Cumhurbaşkanımız Patates ve soğan üreticisine verdiği desteyi karpuz üreticisine de versin.”dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.