KARS Haber Girişi : 10 Mayıs 2019 08:51

Yeşil Alan Olacak Denilen Arazi 13 Yıldır Bekliyor!

Yeşil Alan Olacak Denilen Arazi 13 Yıldır Bekliyor!
13 yıldır bekliyor. Vatandaşlar nefes almak için yeşil alan oluşturulmasını istiyorlar 13 yıldır iki hastane binası değişti ama bu arsanın kaderi belli olmadı.

Kars Olay-Karsta yaklaşık on yıldır bekletilen ve şehrin tam orta yerinde kaderi ne olacak veya ne yapılmalı düşünceleri ile baş başa bırakılan 14 dönümlük eski hastane arsası birçok soruya maruz kaldı. Yıllarca karsa hizmet veren eski hastane depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıktırılmasının ardından yeni bir hastane o da sadece üç yıl hizmet verdi ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltıldı en son olarak Harakani Devlet Hastanesi yaptırıldı. Bu hastaneler ardı ardına yaptırılırken ilk hastaneye ait olan arsa da şehrin orta yerinde beklemeye alındı. 

Fethiye cami yanında GAMP Caddesi üzerinde bulunan bu arsa hiçbir şekilde değerlendirilmemesi veya yeşil alana dönüştürülmemesi vatandaşın da tepkisine neden olmakta. Yıllardır atıl durumda bırakılan zaman zaman çocuk oyun alanı olarak da kullanılan bu arazinin daha ne kadar bekletileceği Karsa yarar yerine zarar verdiğini merak eden vatandaşlar bu alanın yeşil alan olarak Kars halkının hizmetine sunulmasını istiyorlar. Vatandaşlar karsta nefes alınabilecek yeşil alanların oluşturulması yönünde bu alanında yeşil alan olarak hizmete girmesini istiyoruz açıklamaları yapıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.