EKONOMİ Haber Girişi : 13 Kasım 2017 23:33

Yerli Otomobilin Üretim Yeri Kars Olsun!

Yerli Otomobilin Üretim Yeri Kars Olsun!
Türkiye'nin yerli otomobil üretimine başlayacak olan imzaların atılmasından sonra Türkiye'nin birçok yerinden sipariş verilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobili üretecek olan babayiğitleri açıklamasından sonra "Şimdiden ilan

Kars Olay-Yerli otomobil üretimine başlanacak olmasından ötürü Bakü, Tiflis, Kars demir yoluyla ithalat ve ihracat yapmak daha kolay olacağını düşünen vatandaşlar şimdiden yerli otomobilin üretimi için Kars’ın seçilmesi gerektiğini söylediler. 
Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Levent isimli vatandaş ise yerli otomobilin Kars’ta üretilmesi için bir paylaşımda bulundu. İsmail Levent paylaşımında şunları söyledi; Milli otomobil için en uygun şehir serhat şehrimiz Kars'tır. Çünkü Bakü, Tiflis, Kars demir yoluyla ithalat ve ihracat yapmak daha kolay. Bizim otomobil pazarımız Ortadoğu, Kafkaslar, Uzakdoğu olacağından dolayı hem iş gücü açısından genç nüfusa sahip olan şehrimiz ve bölgemiz aynı zamanda da anakent şehirlere göç olayının önüne geçme göçün terse çevirme adına Sayın sanayi Bakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan talebimiz ve ricamız bu sanayiyi Kars'ta kurulmasıdır. Bütün Karslı ve doğulu hemşerimizler den isteğimizde hem binere hem cimlere yazarak bu taleplerini iletmesi sayın ulaştırma Bakanı'mız Ahmet Aslan beyinde bu konuda yardımlarını bekliyoruz"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.