TÜRKİYE Haber Girişi : 28 Temmuz 2021 23:59

Yasaklar Geri mi Geliyor!

Yasaklar Geri mi Geliyor!
Bakan Koca Açıkladı, Kısıtlamalar Geri Mi Geliyor?

Kars Olay- Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında salgının seyri ve yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "Son iki hafta içerisinde vaka sayılarında ciddi bir artış yaşadık. Mevcut vakalar içerisinde tam aşılı olup, tekrar hastalananların sayısı % 5'ten az.

 

Salgının seyri ile birlikte zorunlu uygulamalar getirilmesi çokça dile getiriliyor. Bazı ülkeler kanunlar çıkarıyor yada hazırlıyor. Bizim bu konuya yaklaşımımız, bilimsel verilere göre birincil önceliğimiz tüm vatandaşlarımızın sorumluluk alakarak kendi tedbirlerini alarak aşı olmasıdır. Yaptığımız çalışmaların bilime dayalı ve sonuçları özel tedbirleri alamayı gerektirirse bunu almaktan imtina etmeyiz. Kısıtlamalarla dolu toplumsal hayat önceliğimiz ve tercihimiz değildir. Değerlendirmeler sonucu tedbir alınması gereken bir durum olursa bunu paylaşacağız." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.