İLÇELER
Yayınlanma : 18 Eylül 2026 14:51

Kağızman’da Doğalgaz Hayali Yarım Kaldı: “Vatandaş Mağdur Olmasın”

Kağızman’da Doğalgaz Hayali Yarım Kaldı: “Vatandaş Mağdur Olmasın”
Kars’ın Kağızman ilçesinde bazı mahallelere doğalgaz ulaştırılması amacıyla başlatılan çalışmaların yaklaşık bir yıldır durduğu belirtiliyor. Kazılar nedeniyle bozulan yollar ve oluşan çukurlar mahalle sakinlerinin tepkisine neden olurken, doğalgaz çalışm

Kars’ın Kağızman ilçesinde bazı mahallelere doğalgaz ulaştırılması amacıyla başlatılan çalışmaların yaklaşık bir yıldır durduğu belirtiliyor. Kazılar nedeniyle bozulan yollar ve oluşan çukurlar mahalle sakinlerinin tepkisine neden olurken, doğalgaz çalışmalarının ne zaman yeniden başlayacağı ise belirsizliğini koruyor.

 

Zuvar ve Kesikköprü Mahallesi sakinleri, kurumlar arasındaki sorunların vatandaşları mağdur etmemesi gerektiğini belirterek, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi.

 

“KIŞ YAKLAŞIYOR, VATANDAŞ ENDİŞELİ”

 

Mahalle sakinleri, doğalgazın geleceğine güvenerek kış hazırlıklarını buna göre yaptıklarını ifade ediyor. Bazı vatandaşların odun ve kömür almadığı, bazı vatandaşların ise evlerine önceden doğalgaz tesisatı yaptırdığı belirtiliyor.

 

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte çalışmaların durdurulmuş olması mahalle sakinlerinde endişeye yol açtı.

 

Kesikköprü Mahallesi sakinlerinden Binali Bulut, yaşanan sürecin vatandaşları mağdur etmemesi gerektiğini belirterek kurumlar arasındaki sorunların çözülmesini istedi.

 

Bulut, “Doğalgazın kazı işlemlerini daha düzgün ve çevreye zarar vermeden yapması, belediyenin ise kazı çalışmalarını denetlemesi, gerektiğinde toz, toprak ve çukurlara müdahil olması mahallemizin isteğidir” dedi.