KARS Haber Girişi : 09 Ocak 2018 19:42

Yaralı PUHU Kuşu Kars'ta Tedavi Edilecek

Yaralı PUHU Kuşu Kars'ta Tedavi Edilecek
Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yaban hayata desteğini aralıksız sürdürüyor.

Kars Olay-Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yaban hayata desteğini aralıksız sürdürüyor.

PUHU AMELİYATA HAZIRLANIYOR!
Iğdır’da bulunan ve tedavi için Kars’a gönderilen puhu kuşu ameliyata alınacak. Iğdır’da vatandaşlar tarafından arazide bulunan puhu kuşu Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yaralı puhu kuşu Iğdır’da yapılan ilk müdahalenin ardından Kars'taki Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edildi. Kars’a getirilen ve tedavi altına alınan puhu kuşu kanadındaki düşme nedeniyle ameliyata alınacak. Puhu kuşu tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.

VAŞAK YARIN AİT OLDUĞU DOĞAYA KAVUŞACAK!
Öte yandan Erzurum- Erzincan karayolunda yol kenarında yaralı halde bulunan ve Kars’ta tedavisi tamamlanan vaşağın ise yarın ait olduğu yere dönmesi planlanıyor.

Erzurum-Erzincan karayolunda geçtiğimiz günlerde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yol kenarında yaralı olarak bulunan ve tedavisi yapılmak üzere Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen vaşağın tedavisi tamamlandı. Tamamen iyileşen vaşak yarın doğaya salınacak.

KARA AKBABANIN TEDAVİSİ YAPILACAK!
Ayrıca Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bir başka misafiri olan Erzurum Aşkale’de bulunan kara akbabanın ise telek bakımı yapılacak. Kanat tüylerindeki bakımı tamamlandıktan sonra doğal hayata geri döndürülecek olan kara akbaba gün sayıyor. – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.