KARS Düzenleme Tarihi : 17 Eylül 2020 21:47 Haber Girişi : 17 Eylül 2020 21:53

Vali Öksüz Kovid-19 Tedbirlerini Denetledi

Vali Öksüz Kovid-19 Tedbirlerini Denetledi
Kars Valisi Türker Öksüz, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ile gönderilen genelge kapsamında koronavirüs denetimlerine katılarak vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konularında uyardı.
Vali Öksüz Kovid-19 Tedbirlerini Denetledi

Kars Olay-Koronavirüs (Covid-19) salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından Valiliklere gönderilen “'Covid-19 Tedbirleri Denetimleri'” genelgesi doğrultusunda 81 ilde olduğu gibi Kars'ta da denetimlere devam edildi.

 

#SağlıkİçinHepimizİçin sloganıyla gerçekleştirilen denetime katılan Kars Valisi Türker Öksüz, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklardaki işletmelere ziyarette bulunarak maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları titizlikle uyulması konusunda esnaf ve vatandaşlara bilgilendirme ve uyarılarda bulundu.

 

Vali Türker Öksüz yaptığı değerlendirmede; Türkiye genelinde olduğu Kars’ta da Koronavirüs denetimlerine devam edildiğini belirterek, salgın kapsamında Kars’ta bugüne kadar 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 77 vatandaşımızın da hastanelerde tedavi gördüğünü ve karantina kurallarına uymayan 9 vatandaşımızın da Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait belirlenen öğrenci yurdunda izolasyona tabi tutulduğunu söyledi.

 

Denetimlerin il genelinde hassasiyetle devam ettiğini, denetimlerde hıfzıssıhha ve pandemi kurullarınca alınan kararlara uyulup uyulmadığının kontrol ettiklerini belirten Vali Öksüz; halk sağlığını korumak amacıyla yapılan denetimlerde alınan kararlara uymayan işletme ve şahıslara gerekli cezai işlemlerin tereddütsüz uygulanacağını söyledi.

 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Kars adına ciddiyetini koruyan Koronavirüs salgını ile mücadelede her kesin ortak sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ve Maske, Mesafe ve Temizlik ten oluşan kurallara harfiyen uyulması gerektiğine vurgu yapan Vali Öksüz, salgınla mücadelede alınan tedbirler kadar güçlü olduğumuzu söyledi.

 

Virüsün bulaş riskini azaltmak adına vatandaşlardan sosyal hareketliliklerini bir süreliğine askıya almaları yönünde tavsiyelerde bulunarak, vatandaşlardan kurallara uymayan şahıs ve işletmeleri çağrı merkezlerine bildirmelerini isteyen Kars Valisi Öksüz, evde karantina kurallarına uymayarak insan ve toplum sağlığını tehlikeye atan şahısların da öğrenci yurtlarında izolasyona alınarak ilgililere gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını belirtti.

 

Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında yapılan denetimlere; İl Jandarma Komutanı Alb. Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kars Ticaret, Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.