KARS Düzenleme Tarihi : 02 Temmuz 2020 00:31 Haber Girişi : 02 Temmuz 2020 00:35

Vali Öksüz Kars'taki Koronavirüs Sayılarını Açıkladı

Vali Öksüz Kars'taki Koronavirüs Sayılarını Açıkladı
Kars Valisi Türker Öksüz; Hali hazırda Kars’ta 2 kişinin korona virüs şüphesiyle normal serviste tedavi gördüğünü açıkladı.

Kars Olay-Vali Öksüz açıklamasında: “İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden yaşayan vatandaşlarınız memleketleri Kars’a geliyor. Yani bir hoş geldin deme ve onu görmek adetimiz var. Bu çok güzel bir gelenek ama bulunduğumuz konjonktür farklı. Zor zamanlardan geçiyoruz. Birbirimize yanaşmayalım mesafemizi koruyalım. An itibariyle 2 kişi hastanemizde normal serviste tedavi görüyor. Bunların dışında yoğun bakımda yada entübe durumda olan hastamızın bulunmaması ilimiz açısından çok sevindiricidir. Ama inanın özellikle il dışından gelen vatandaşlarımız hangi noktadan geldiklerini bilmiyoruz. Gelirken belki de bu mikrobu alıyorlar ve şehrimize taşıyor olabilirler. Onun için çok dikkatli olmamız lazım. Onların da geldikleri zaman aile ve diğer sevdikleri ile ilişkilerinde çok dikkatli olmaları lazım. Biraz daha mesafeli bir şekilde hayatımızı sürdürmemiz lazım. Biliyorsunuz zaman zaman karantina tedbirleri de uyguluyoruz. Bazı köylerimizi karantinaya alıyoruz. 14 gün boyunca girişleri çıkışları yasak ediyoruz. Bu tabii oradaki vatandaşımızın özgürlüğü kısıtlıyor elbette ama bu bizim bulaşıcı hastalık riskinin daha fazla yayılmasını önlemek için aldığımız bir tedbirdir. Eğer bu tedbirleri almaz isek hastalık daha fazla yenilenebilir. Yani belki bir kişi pozitif dahi olsa diğer köyde yaşayan vatandaşlara da yayılması çok mümkündür.  Çünkü o nedenle hepimizin dikkatli olması lazım ve sorumluluk alması gerekiyor. dedi."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.