KARS Haber Girişi : 25 Mayıs 2020 11:29

Vali Öksüz'den Rahatlatan Açıklama: 'Gayet İyi Durumdayız'

Vali Öksüz'den Rahatlatan Açıklama: 'Gayet İyi Durumdayız'
Kars Valisi Türker Öksüz, koronavirüsle mücadele kapsamında, alınan tedbirler nedeniyle Kars’ın koronavirüs vakalarında gayet iyi durumda olduğunu söyledi.
Vali Öksüz'den Rahatlatan Açıklama: 'Gayet İyi Durumdayız'

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz, Ramazan Bayramı nedeniyle şehrin giriş çıkışlarındaki uygulama noktalarında görevli polis ve jandarma ekiplerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, alınan tedbirler nedeniyle Kars’ın koronavirüs vakalarında gayet iyi durumda olduğunu söyledi.

 

Vali Türker Öksüz; İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve Jandarma Alay Komutanı Albay Hidayet Arıkan ile birlikte uygulama noktalarını ziyaret ederek güvenlik görevlilerinin bayramını kutladı.

 

Ramazan bayramının önemine vurgu yapan Vali Türker Öksüz, “Aslında bu güne ulaşmak, bu bayrama ulaşmak hem bir şans bizim için hem de büyük bir sevinç kaynağıdır. Böyle bir güne ulaştığımız için hem Allah’a şükrediyoruz hem de sizlere ailelerinizle birlikte sağlık, sıhhat diliyoruz. Ne kadar önemli bir görev yaptığınızın farkındayız. Özellikle belirtmek isterim ki çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Kolluk gücü olarak üstlendiğiniz görev hakikaten çok önemli. Emniyet, asayiş, trafik elbette sizin asli vazifeniz ama bu salgın sürecinde de çok önemli görevler aldınız. Gerek yol kontrol uygulamalarında gerek şehir için uygulamalarında bu salgının bir an önce atlatılması noktasında da büyük gayret sarf ettiniz. Bundan dolayı sizlere teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonraki görevlerinizde de başarılar diliyoruz. Umuyorum ki sizlerinde gayretiyle ülkemiz bu salgından bir an önce kurtulur. Tekrar hayırlı bayramlar diliyorum, Allah’a emanet olun. Görevinizde başarılar diliyorum, Allah yardımcınız olsun” dedi.

 

Digor yolu üzerindeki kontrol noktasında gazetecilere açıklamalarda bulunarak pandemi sürecinin başlangıcından şimdiye kadar çok çeşitli önlemler aldıklarını söyleyen Vali Öksüz, gerek pandemi kurulu gerekse il hıfzıssıhha gruplarını toplayarak her alanda tedbir aldıklarını belirtti. Bunların bir kısmının bakanlıkça gönderilen tüm Türkiye’de alınan tedbirler bir kısmının da il ölçeğinde aldıkları tedbirler olduğunu ifade eden Vali Öksüz, bu tedbirleri alırken hem hastalığın yayılmasını önlemek için çok duyarlı çalıştıklarını hem de vatandaşların bu süreçten mağdur olmadan çıkması için gerekli çalışmaları yaptıklarını vurguladı. Vali Öksüz, bu sürecin bir sosyal yardımlar yönünün olduğunu pozitif olan vakaların tedavisi, bir an önce sağlıklarına kavuşturulmaları noktasında ciddi çalışma yaptıklarını aktararak bir yandan da bu bulaşın yayılmaması için çeşitli tedbirler aldıklarını sözlerine ekledi.

 

“Son noktada şunu söyleyebilirim” diyen Vali Öksüz, “Evet pozitif vakalarımız oldu ama şehir olarak iyi durumdayız. Telaş edilecek bir durum yok. Normalleşme süreci tüm Türkiye’de başladı. Tabi ki adım adım normalleşmeyi yapmamız gerekiyor. Buna çok dikkat etmemiz yazım. ‘İyi durumdayız’ derken ‘mesafeyi bırakalım, maskeyi artık kullanmayalım, hayatımız pandemi sürecinden önceki gibi olsun’ demiyoruz, asla diyemeyiz. Kontrollü bir sosyal hayata mesafeli devam edeceğiz. Buna yeni normal diyoruz. Yeni normalin şartları maskeli bir yaşam, kontrollü bir yaşam, bir araya geldiğimiz organizasyonları bir süre ertelemek ve dikkatli davranmaktır.” dedi.

 

Herkesin dikkat etmek zorunda olduğunun bilinmesini de isteyen Vali Öksüz, “Çünkü bu hastalığın taşıyıcısı hepimiz olabiliriz. Dolayısıyla bu bulaşın yayılmaması için dikkat etmeye, özen göstermeye, aldığımız tedbirlere, kurallara uymaya devam etmemiz gerekiyor. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

Köylerdeki karantina durumlarına da değinen Vali Öksüz, “Köylerde çeşitli karantina tedbirleri uyguladık. Bu da aldığımız genel tedbirleri bir parçası. Bugün itibariyle karantinada olan her hangi bir köyümüz her hangi bir bölgemiz bulunmuyor. Bunları 14 gün karantina sürecine aldık vaka çıkmadı. Vaka çıkmayınca da daha sonra bu tedbirleri kaldırdık. Yaptığımız her işlem, aldığımız her türlü tedbir burada yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı içindir. Özellikle bunu belirtmek istiyorum. Aldığımız tedbirlerden dolayı sıkıntıya girenler olabilir ama biz bütün Kars’ta yaşayan vatandaşlarımızı düşünmek zorundayız. Herkesin genel yararı için bu tedbirleri alıyoruz, bu kuralları uyguluyoruz. Zaman zaman da idari yaptırımlar uyguluyoruz. Bunların hepsinin amacı vatandaşımızın sağlığını korumaya yöneliktir. Meseleye böyle bakarsak bir an önce bu salgını atlatacağımızı düşünüyorum. Onun çini dikkatli şekilde yaşamımızı sürdürmeye devam edeyim.” şeklinde konuştu.

 

Çok bulaşıcı bir hastalıkla karşı karşıya olduğumuzun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Vali Öksüz maske konusunda da bir çağrıda bulunarak, “Maskeyi bütün vatandaşlarımız dışarı çıktığında mutlaka taksınlar. Çünkü maske kullanmazsak bu hastalık riskini yükseltmiş oluruz. Dolayısıyla bir süre daha maskeli hayatımıza devam edelim. Umuyorum ki kısa bir süre sonra daha normali dönerek hayatımızı sürdüreceğiz.” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.