KARS Haber Girişi : 21 Mart 2020 01:30

Vali Öksüz'den 'Miraç Kandili' Mesajı

Vali Öksüz'den 'Miraç Kandili' Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz, feyiz ve bereketin coştuğu, hayırların kat kat arttığı, duaların geri çevrilmediği bir olan Miraç Kandiline hep birlikte erişmiş bulunmaktayız.

 

Miraç hadisesi, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in Cenabı Allah'ın yüksek huzuruna kabulü ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliştir.

 

Bizler, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede sevgili Peygamberimizin (sav) sadece gerçek imanla anlaşabilecek kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya çalışarak, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Kendimiz, ailemiz, milletimiz ve tüm din kardeşlerimiz için dua etmeli, yetimleri ve kimsesiz çocukları gözetmeli, fakir ve yoksulların gönlünü hoş etmeliyiz. Annelerimizi, babalarımızı ve büyüklerimizi unutmamalı, yapacağımız hayır ve dualarla onların gönüllerini kazanmalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Miraç gecesinin bizler için yüce Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine mazhar olduğumuz, tüm insanlığın hidayetine, aziz milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine vesile olmasını, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını diler, başta Karslı hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ve İslam Âleminin Miraç Kandilini tebrik ederim."
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.