EĞİTİM Haber Girişi : 28 Haziran 2019 20:43

Vali Öksüz'den LGS Birincisine Ödül

Vali Öksüz'den LGS Birincisine Ödül
Kars Valisi Türker Öksüz, Liselere Giriş Sınavında puan alarak Türkiye Birincisi olan Adil Karadağ'ı makamında ağırladı.

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz, Liselere Giriş Sınavında (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye Birincileri arasında yer alan Adil Karadağ ve ailesini makamında ağırlayarak çeşitli hediyeler verdi.

Kars Valisi Türker Öksüz, kabulde yaptığı açıklamada Adil Karadağ’ın başarısının çok büyük ve gurur verici olduğunu ifade ederek, “Bugün bizim için, Kars için çok mutlu bir gün. Bu mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Çünkü 1 Haziran’da yapılan Liselere Giriş Sınavında çok başarılı olan öğrencimizi burada ağırlamaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Adil Karadağ, 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Bu bizim ve bütün Kars için, Kars’ta yaşayan bütün hemşerilerimiz için gurur verici bir olay. Öğrencimizin başarısını kutluyorum. Biz bu sınavda iki tane Türkiye birincisi çıkardık. Birisi Sarıkamış Armutlu Köyü Ortaokulundaki Adil Karadağ diğeri de Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Ortaokulu’ndan Kemal Can İldiz. Tabi amacımız bu sayının ileriki yıllarda daha fazla artması. Liselere Giriş Sınavı olsun, üniversite sınavı olsun, bizim başarımızı ölçmede önemli kriterler. Göreve başladığımdan beri Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, bütün okullarımız zaman zaman bir araya geliyoruz ve bir eylem planı da hazırladık. Amacımız bu eylem planı çerçevesinde okullarımızdaki öğrencilerimizin bu tür sınavlardaki başarı düzeyini en yükseğe çekmek. Biz iki tane birinci çıkarmanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz ama bunu asla yeterli görmüyoruz. İleriki yıllarda bu sayıyı artırma hedefindeyiz. Adil’i biz bugün mütevazı bir hediyeyle ödüllendireceğiz ama bana göre Adil, Kars’a, Kars halkına çök büyük bir hediye verdi, bizi gururlandırdı. Bütün Türkiye’de Türkiye birincileri arasına girerek çok büyük gurur yaşattı kendisini en kalbi duygularımla kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarı bir takım çalışmasının ürünüdür. İlimizde bu takım çalışmasını, bu ekip ruhunu biz bundan sonra bütün sınavlara yansıtmak istiyoruz. Onun için önümüzdeki sınavlarla birlikte bu başarılara artık Kars’ın gündemine getirmeye, bu başarıları normal başarılar olarak yaşamayı arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Liselere Giriş Sınavında 500 tam puan alan Adil Karadağ’ın Kars’a büyük bir hediye verdiğini ve Kars’ı gururlandırdığını dile getirenVali Öksüz, Adil Karadağ’ın ikiz kardeşi Yusuf Karadağ’ın da sadece 4 yanlış yaptığını ve bu yanlışın heyecandan kaynaklandığını, yoksa kendisinin de şuan Türkiye birincileri arasında olacağını, ancak tabi ki Kars özelinde Yusuf’un da birinci olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.