KARS Düzenleme Tarihi : 12 Eylül 2020 09:28 Haber Girişi : 12 Eylül 2020 09:32

Vali Öksüz'den Koronavirüs Denetimi

Vali Öksüz'den Koronavirüs Denetimi
Kars Valisi Türker Öksüz, Kovid-19 salgıyla mücadele tedbirleri kapsamında yapılan denetimlere katıldı.

Kars Olay-Kars Valisi Türker Öksüz, “ Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla devam eden Koronavirüs ile mücadele tedbirleri denetimine katılarak esnaf ve vatandaşlarımıza Maske, Mesafe ve Temizlik konusunda bilgilendirme ve uyarılarda bulundu.

 

İl genelinde yapılan denetimler ve Kovid-19 salgını ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Öksüz, salgının yayılmasını önlemek için il genelinde en sıkı tedbirlerin alınacağını belirterek, adeta seferberlik ilan edilmiş gibi her kesin kurallara ve tedbirlere uyması için tüm yaptırımların istisnasız uygulanacağını vurguladı.

 

Kars Valisi Türker Öksüz, salgından kurtulmanın top yekûn alacağımız tedbirlere bağlı olduğunu yineleyerek, an itibariyle 222 ekip ve 850 personel ile il genelinde denetimler yaptıklarını açıkladı. Hali hazırda salgının baş gösterdiği ilk günden bu zamana kadar 27 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 90 hastanın da hastanelerde tedavi gördüğünü belirterek, maskesiz her kim olursa olsun cezai işleme tabi tutulacağını vurguladı.

 

Vali Türker Öksüz: “Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında bütün kamu yöneticilerimiz, oda başkanlarımız, hepimiz sahadayız. Bu denetim faaliyetlerini hep birlikte yürütüyoruz. Biliyorsunuz uzun bir süreden beri ülkemizi hatta dünyayı etkileyen büyük bir salgınla karşı karşıyayız. Geldiğimiz noktada mutlaka tedbir almamız ve bu tedbirleri en üst düzeye çıkarmamız gerekiyor. İl genelinde sahadayız ve ilçe salgın denetim ekiplerimiz de hepimiz bu mücadeleyi birlikte yapıyoruz. Tabii ki bu mücadelede halkımızın desteği çok önemlidir. Halkımız maske, temizlik ve sosyal mesafe olarak özetlediğimiz tedbirlere uymak konusunda hassasiyet gösterse bu salgını kısa sürede ortadan kaldırabiliriz. Ama şunu özellikle ifade etmem lazım ki zaman zaman kurallara uymayan, tedbirleri yeterince riayet etmeyen vatandaşlarımıza var. Bizim bu noktadan itibaren artık tedbirlere azami düzeyde uyumamız lazım. Şu ana kadar 27 vatandaşımızı kaybettik. 90 tane vatandaşımız da şu anda hastanelerimizde tedavi görüyor. Biz aldığımız tedbirlerle sevdiklerimizi, yakınlarımızı ve ülkemizdeki insanların sağlığını koruyacağız. Her şey alacağız tedbirlere bağlıdır. Ne kadar çok tedbir alırsak o kadar çok geleceğe güvenle bakarız. Aksi takdirde salgın ve bulaş çok hızlı bir şekilde yayılarak hayatımızı tehdit eder hale geldi. Bir vatandaşımızın yaptığı en ufak bir ihlal bir başka vatandaşımızın hayatına mal olabilir. Bu vebalin altına hiçbirimiz giremeyiz. Bütün vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bundan sonra hiçbir şekilde kurallara uymayan kişilere karşı taviz verilmeyecek ve idari yaptırımlar uygulayacağız. Amacımız salgını kontrol altına almaktır.” şeklinde konuştu.

 

Hiçbir zaman vatandaşımıza idari para cezası vermek gibi bir amacın olmadığını belirten Vali Öksüz: “Ama salgını kontrol altına almak için bu cezaların uygulanması yoluna gittik. Artık bundan sonra kesilen cezaların tahsilini de yapacağız. Vatandaşlarımızdan isteğimiz bir süre düğünleri, nişanları, sünnetleri, toplu yemekleri, ziyaretleri bir süre etsinler. Bizler sosyal etkinliklerde denetimlerimizi yoğunlaştırarak devam ettiriyoruz. Bundan sonraki de denetimlerimiz daha yoğun olacak, daha hassasiyet içerisinde yürütülecek. Hiçbir şekilde kural ihlaline müsaade etmeyeceğiz. Sık sık il dışından gelen hemşirelerimiz var. Onlar ailelerini ziyaret ediyorlar. Elbette haklarıdır ama maske, mesafe ve temizlik gibi kurallara uymak zorundayız. Maske takmak gibi bir zorunluluğumuz var. Aksi takdirde gelen insanlar burada hastalığa neden oluyor ve bu hastalık hızla yayılıyor. Şu anda yoğun bakımda soluk alıp vermede zorluk çeken hastalarımız var. Eminim herkes onları görse bu vebalin altına girmez ve çok daha dikkatli olur. Ama biz bunu açıklıkla ifade ediyoruz onlardan istiyoruz ki salgının kontrol altına alınabilmesi için vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Bu görev ve sorumluluk hepimize düşüyor.” şeklinde konuştu.

 

BİR SEFERBERLİK ANLAYIŞIYLA DAVRANMALIYIZ
Kovid-19 salgını ile mücadelede bir seferberlik anlayışıyla, bir olağanüstü hal anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Valimiz Sayın Türker Öksüz: “ Herkes dikkatli bir şekilde yaşamalı ve bundan sonra gerek sosyal etkinliklere dediğim gibi düğün, nişan gibi sünnet gibi etkinliklerde daha dikkatli olmalı. Görevli arkadaşlarımız işyeri ve toplu taşıma araçların denetimini yapıyor. Kural ihlalinde idari para cezası düzenleyeceğiz ve hukuki işlemleri başlatacağız. Bu da özellikle ifade ediyorum ve aldığımız tedbirler kadar gücümüz var. Bu tedbir alacak kadar gücümüz de var. Sağlık Müdürlüğümüzü hastanelerdeki gerekli tüm önlemleri alıyor. Servislerde korona virüsten ve diğer rahatsızlıklardan yatan hastalarımız var. Olabildiğince acil hastalarımıza ve diğer hastalarımıza tedavi hizmetlerini yerine getiriyoruz. Ama hastanelerimizin yükünü artırmamak için hepimizin dikkatli olması lazım. Onun için önceliğimiz tabii ki kayıtlı hastaların tedavisidir. Ama diğer hastalarımız da asla ihmal etmeden sağlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bir aksama söz konusu değil ama kurallara uymazsak aksama ile karşılaşabiliriz. Onun için kurallara uymamız lazım.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.