KARS Düzenleme Tarihi : 04 Eylül 2020 15:22 Haber Girişi : 04 Eylül 2020 15:30

Vali Öksüz'den Kars'ta Koronavirüs Denetimi

Vali Öksüz'den Kars'ta Koronavirüs Denetimi
Kars Valisi Türker Öksüz, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ile gönderilen genelge kapsamında koronavirüs denetimlerine katılarak vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konularında uyardı.
Vali Öksüz'den Kars'ta Koronavirüs Denetimi

Kars Olay-Koronavirüs (Covid-19) salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından Valiliklere gönderilen “'Covid-19 Tedbirleri Denetimleri'” genelgesi doğrultusunda 81 ilde olduğu gibi Kars'ta da denetimlere devam edildi.

 

#SağlıkİçinHepimizİçin sloganıyla gerçekleştirilen denetime katılan Valimiz Kars Valisi Türker Öksüz, Atatürk Caddesindeki esnafları ziyaret ederek maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları titizlikle uyulması konusunda esnaf ve vatandaşlara bilgilendirme ve uyarılarda bulundu.

 

Vali Türker Öksüz yaptığı değerlendirmede; tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı henüz bir aşı veya ilaç geliştirilemediğini bu yüzden salgın ile mücadelede en etkili yöntemin maske, mesafe ve temizlikten oluşan kurallar bütününe riayet etmek olduğunu belirterek, salgına karşı aldığımız tedbirler kadar güçlü olduğumuzu söyledi.

 

Salgın Denetim Merkezi ve Mahalle Denetim Merkezlerinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Türker Öksüz, salgın kapsamında ilimizde bugüne kadar 25 vatandaşıın hayatını kaybettiğini, 100 vatandaşın da şu an hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

 

Salgın nedeniyle olayı hayatını kaybeden vatandaşlarımızın dan dolayı derin üzüntü duyduğunu ifade eden Vali Öksüz, daha fazla kayıp vermemek adına tüm iş kolları için İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararların uygulanıp uygulanmadığını denetlemek üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının denetimlerini yaptığını belirtti.

 

Düğünler ile ilgili olarak yeni tedbir kararlarının açıklandığı ve denetimlerin bu yönde yapıldığını belirten Kars Valisi Türker Öksüz, vatandaşlardan toplu yemek ve organizasyon gibi etkinliklerden uzak durması yönünde tavsiyede bulunarak, okulların zamanında açılabilmesi, çocuklarımızın eğitimlerine sorunsuz devam edebilmeleri için herkesin ortak sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.