KARS Düzenleme Tarihi : 20 Ağustos 2020 10:19 Haber Girişi : 20 Ağustos 2020 10:24

Vali Öksüz'den Kars'ta Koronavirüs Denetimi

Vali Öksüz'den Kars'ta Koronavirüs Denetimi
Kars Valisi Türker Öksüz, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ile gönderilen genelge kapsamında koronavirüs denetimlerine katılarak vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konularında uyardı.

Kars Olay-Koronavirüs salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen “'COVİD-19 Tedbirleri Denetimleri'” genelgesi doğrultusunda tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da denetimlere devam ediliyor.

 

#SağlıkİçinHepimizİçin sloganıyla gerçekleştirilen denetime katılan Kars Valisi Türker Öksüz, Kazımpaşa ve Faikbey Caddesindeki esnafları ziyaret ederek maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları titizlikle uyulması konusunda esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

Vali Türker Öksüz yaptığı değerlendirmede; ülkemizi ve dünyayı çok yakından ilgilendiren Covid-19 salgını sürecinde vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve gerekli önlemleri almak üzere Türkiye genelinde olduğu gibi İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile ilimizde de ilgili birimlerin katılımı ile denetimlerin devam edildiğini belirterek 130 ekip ve 500 personelin katıldığını söyledi.

 

Denetimlerdeki amacın, toplum sağlığını korumak olduğunun altını çizen Kars Valisi Türker Öksüz, bu amaçla herkesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğini, vaka sayılarını durdurmak için denetimlerin sürekli ve kalıcı olması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Kars'taki hastanelerde 80 hastanın Covid-19 tedavisi gördüğünü, hastalığın tüm vatandaşları tehdit ettiğini belirten Vali Türker Öksü, maske, mesafe ve temlik kurallarına riayet edilmesinin önemine vurgu yaparak salgınla mücadelede aldığımız tedbirler kadar güçlü olduğumuzu söyledi.

 

Kars'ta taziyeler ile düğün, nişan ve sünnet düğünleri hakkında açıklamalarda bulunan Kars Valisi Türker Öksüz; düğünlerin iki saat ile sınırlandırıldığını ve 23:00’ da sona ereceğini, taziyelerinde yüz yüze yapılamayacağını bunun yerine taziyelerin telefonla verileceğini belirterek alınan kararların toplum sağlığı açısından gerekliliğine vurgu yaptı.

 

Okulların zamanında açılabilmesi, çocuklarımızın eğitimlerine sorunsuz devam edebilmeleri için vatandaşlardan maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri yönünden çağrıda bulunan Kars Valisi Türker Öksüz, yapılan denetimlerde uyarı safhasının geçildiğini, kurallara uymayanlar hakkında adli ve idari işlemlerin yapılacağını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.