KARS Haber Girişi : 29 Ekim 2019 00:02

Vali Öksüz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Vali Öksüz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kars Olay- Kars Valisi Türker Öksüz Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bugün, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün önderliğinde aziz milletimizin azim ve kararlılığıyla kurulan Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü, birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın haklı gurur ve onurunu yaşıyoruz.

Sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için; Anadolu’nun dört bir yanında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biri hiç şüphesiz Cumhuriyet’ tir.

Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.

Aradan geçen 96 yılda demokrasi, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere birçok alanda önemli mesafeler kat ederek, yaptığı dev atılımlar ile bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline gelen Cumhuriyetimiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygu ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelen aziz milletimiz, günümüzde de yaşadığı tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başararak dünyadaki tüm mağdur ve mazlum topluluklara umut ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler; 

Büyük Önder Atatürk’ün “Yükselen Yeni Nesil İstikbal Sizindir. Cumhuriyeti Biz Kurduk Onu Yükseltecek ve Yaşatacak Sizlersiniz” vecizesinde söylediği üzere gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz; önünde uzanan aydınlık yolda sizlerle birlikte ilerleyecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyeti bizlere armağan eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.  Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.