KARS Haber Girişi : 09 Eylül 2017 12:34

Vali Doğan'dan Kurban Bayramı Mesajı

Vali Doğan'dan Kurban Bayramı Mesajı
Kars Valisi Rahmi Doğan Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kars Olay-Kars Valisi Rahmi Doğan mesajında şunları söyledi; "Dayanışma, paylaşma birlik-beraberlik, barış ve kardeşlik gibi faziletli duyguları en yoğun şekilde yaşadığımız önemli günlerden olan bir Kurban Bayramını daha idrak etmekteyiz.
 
Bayramlar, kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün egemen olduğu, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, millet olma bilincinin şekillendiği, kuvvetlendiği, insanları manevi bakımdan en üst seviyelere çıkaran özel günlerdir. 
 
Bayramlarımızın en önemli özelliklerinden biri de, çeşitli vesilelerle bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olmak ve yaşanan sevinci en geniş anlamda paylaşabilmektir. Bayramda eş, dost, akraba, komşu ve büyüklerin ziyareti; yoksul, yetim, hasta ve kimsesizlerin hatırlanması ahlaki ve insani bir sorumluluktur. Bu bağlamda; tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı'nı anlamına ve amacına uygun olarak kutlamasını diliyorum. 
 
Bayramlarımızın milletçe sevinç ve kederlerimizi paylaşmak, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı pekiştirmek için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmesi temennisiyle vatanın bölünmezliği, milletimizin bağımsızlığı ve ülkemizin bekası uğruna şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyor, kahraman gazilerimizi ve ailelerini minnet ve şükranla anıyorum.
 
Başta Kars’lı hemşehrilerim olmak üzere Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Hac görevini ifa eden vatandaşlarımızın haclarının kabul olmasını temenni eder, her günümüzün bayramlar gibi olması dileğiyle, bu kutlu bayramın aziz milletimize, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.