KARS Haber Girişi : 29 Mayıs 2020 22:42

Uyarıyoruz! Tehlikenin Farkında mısınız?

Uyarıyoruz! Tehlikenin Farkında mısınız?
Kars Valiliği'ni, Kars Emniyeti'ni, Kars Belediyesi'ni Uyarıyoruz! Tehlikenin Farkında mısınız?

Kars Olay-Kars'ta Maske takma zorunluluğu şart. Cumhurbaşkanlığı ve Bilim Kurulu tarafından normalleşme süreci ile ilgili herhangi bir açıklama veya genelge yayınlanmamasına rağmen Kars'ta vatandaşlar maske takmadığı ve sosyal mesafe kurallarına uymadığı görüldü.

 

Koronavirüs salgınının dünyada etkisini sürdürdüğü gibi ülkemizde ve ilimizde de etkili olmaya devam ediyor. Kars'ta havaların ısınması ve yaz ayının yaklaşması üzerine vatandaşlar çarşı ve pazara akın etti. Çarşı ve pazarda ortaya çıkan manzara, tehlikeyi gözler önüne serdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve sağlık bilim kurulunun "Kontrollü Sosyal Hayat" uyarılarına rağmen vatandaşların buna uymadığı görüldü.

 

Yapılan uyarılara rağmen vatandaşların alışveriş için gittiği çarşı ve pazarda maske takmadığı, sosyal mesafeye uymadığı görüldü, Ücretsiz maske dağıtılması, anonsla uyarı yapılmasına rağmen vatandaşlar bu uyarıları dikkate almazken, Kars'ta Kazımpaşa ve Faikbey gibi işlek caddelerinde el ele tutuşanlar, birbirlerine sarılanlar dikkat çekti.

 

Kaynak: Kars Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.